Med kvalmatchen mot Mariebergs IK till Svenska cupen som ställdes in, väntar nu istället ett lokalderby. Karlslund IF FK tar emot Syrianska på Karlslund Arena med matchstart 14.00.

Örebro Syrianska kommer från vinst i senaste träningsmatchen borta mot Yxhult IK. På Kumla IP vann Örebro Syrianska med 0-4 efter en solid insats. Truppen är snart komplett och man saknar några få spelare till följd av småskador, men förhoppningsvis kan så många som möjligt matchas under morgondagens match trots det.

Tankar från Tränarstaben inför matchen:

– Efter en spelledig helg och inställt i kvalet till Svenska cupen så är vi oerhört sugna att komma igång med matcherna igen. Lördagens match mot Karlslund IF FK kommer bli en bra värdemätare. Vi har relativt god kännedom gällande de rödblåa från Karslund arena. Är de friska och hela så ställer de en stark 11:a på planen. Det kommer tvinga oss att vara på en hög nivå i vår prestation för att få med oss det vi vill i vårt spel.

Träningsveckorna löper på bra och vi klarar bättre och bättre att träna med en hög intensitet samtidigt som vi behåller en kvalité i det vi gör ute på planen. Beslutsfattningen i försvar- och anfallsspel blir bättre och bättre. Vi har jobbat en del med vårt offensiva omställningsspel sista tiden. Vi hoppas att vi kan se mönster i spelet när vi erövrar boll och hur vi vill ta oss till målchans. På skadelistan så är Mamadu fortfarande i rehab. Youla är tillbaka från sin ledighet. Han kommer behöva några träningar i kroppen innan han är matchduglig. Martin är fortfarande i en fas där han trappar upp sin träning och det gäller förstås även hur vi belastar honom i matchsituationer. Annars är samtliga spelare friska.

Helgens motståndare Karlslunds IF FK coachas av Samuel Wowoah de senaste åren och han är inne på sin tionde säsong som tränare. Förra året hamnade man på sjätte placering i div två norra, inför iår har man byt till en tuffare division två serie och hamnat i Stockholms serien, där flera lag storsatsar. Inför säsongen har man både tappat viktiga kuggar som. Samtidigt har man rustat upp truppen med nya namn på spelar sidan och även rustat upp på tränar sidan som lokal profilen Nordin Gerciz. Karlslund har hunnit med att spela tre träningsmatcher. I första träningsmatchen för året blev det förlust där BK Forward vann med 1-0. Andra träningsmatchen blev mot IF Eker som man även vann där med 1-0. Man har även hunnit med att spela två matcher i kvalet till svenska cupen som även där blivit två segrar.

⚽️Karlslunds IF FK ? Örebro Syrianska IF
? 25 Februari, 14.00 – ?? Träningsmatch
?️ Karlslund Arena 

Loading

Mattias Kurt
februari 24, 2023