I morgon lördag är det dags för Örebro Syrianskas fjärde träningsmatch denna försäsong. Den här gången reser vi över till Kumla IP i Kumla där Yxhult IK tar emot. Avspark 12:15.

Örebro Syrianska har hunnit med tre matcher under försäsongen där  samtliga matcher blivit med förlust, trots en stark första halvlek mot Motala AIF, blev det förlust. Även om det knappast är resultaten som står i fokus under försäsongen så är det givet att Örebro Syrianska siktar på att knipa årets första vinst när vi tar oss an division två laget Yxhult IK med ett lokalt derby på lördag. Inför matchen har en hel del spelare dragits med skador som hör till årstiden, men förhoppningsvis kan så många som möjligt matchas ändå.

Tankar från Tränarstaben inför matchen:
-Prestationen vid de tre första matcherna har varit godkänd med första 60 min mot ÖSK som en absolut höjdpunkt. Vi är nöjda med hur de nya spelarna har kommit in i gruppen. Konkurrens situationen är bättre och truppen är jämnare än förra året. Det är även så att vi har en del spelare som har egenskaper som kommer kunna sticka ut på ett positivt vis. Detta har lett till att nivån på träningen ligger på en bra nivå även om det finns en del saker som behöver bli ännu bättre och framförallt att vi klarar av att prestera träning efter träning, vecka efter vecka.

Även denna vecka har vi haft en del sjukt Felix och Gilbert, Felix tillbaka i träning under torsdagen. Mamadu fortsatt rehab för sin baksida, Koss har deltagit mer och mer i lagträning under veckan efter sin stukning mot Motala och Martin ökar sin belastning varje dag. På plussidan så är Mushito tillbaka i träning och ger ett positivt intryck. Han har en bit kvar till sin bästa form men närmar sig varje dag. Ska bli riktigt spännande och se honom växa in i det under försäsongen. Det har knappast undgått någon som följer Örebro Syrianska att vi ännu inte har gjort mål och att vi inlett med tre förluster. Det är klart att det är bra för självförtroendet att vinna fotbollsmatcher och att viktiga delar i spelet är på plats. Vi är inte oroliga som det ser ut just nu. Nivån på träningen är bra och vi jobbar med detaljer i spelet hur vi vill lösa en lågt stående backlinje och hur vi snabbare med kontroll kan ta oss till genombrottsfas.  När det blir mindre och mindre marginaler i spelet så krävs det goda relationer mellan spelarna och tydliga signaler i spelet. Det är just det här som är särskilt intressant med fotboll. Vi har elva spelare som vi vill ska fatta bra beslut där lagkamraterna ska reagera med ytterligare bra beslut och det ska ske så ofta som möjligt under minst 93 min. När dessa delar faller på plats så kommer det hända väldigt spännande saker med Örebro Syrianska 2023. Vi ser framemot lördagen och möjligheten att vara mer noggranna i vårt försvarsspel än senast mot Motala samtidigt som vi i större utsträckning lyckas med delarna i vårt anfallsspel som leder till målchanser och mål. Det är trotsallt det som fotboll i slutändan handlar om. Att göra ett mål mer än motståndaren.

Helgens motståndare Yxhult IK som coachas av bekantade Håkan Juhlin som är inne på sin sjunde säsong som tränare. Yxhult gjorde en andra säsong förra året i divison två och lyckades göra klubbens starkaste säsongen någonsin, man var med toppen till slutet av säsongen och fick nöja sig med fjärde plats när säsongen summerades. 

Inför säsongen har man både tappat viktiga kuggar som Eskil Thor som blev klar för Vänersborgs If södra Ettan. Men har rustat upp truppen med nya namn, med bland annat  Viktor Franssila som hade tre säsonger i den rödgula tröjan.. Yxhult IK hade sin första träningsmatch förra veckan där man besegrade Arboga Södra IF med 3-0.

⚽️Yxhult IK ? Örebro Syrianska IF
? 11 Februari, 12:15 – ?? Träningsmatch
?️ Kumla IP
? ÖSK Fotboll

Loading

Mattias Kurt
februari 10, 2023