Örebro Syrianska:s försäsong rullar vidare. Man drabbar samman med serie konkurrenten Motala AIF FK. En välbekant motståndare går in i sin tredje försäsongsmatch på Idrottsparken i Motala kl 14.00.

Efter träningsmatcherna mot Sleipner och ÖSK i den svenska vinterkylan spelar Örebro Syrianska på lördagen sin tredje träningsmatch för året. På lördagen väntar en, ännu en tuff utmaning. Motala tar emot gästande Syrianska i vad som blir deras första träningsmatch för året. Även om det knappast är resultaten som står i fokus under försäsongen så är det givet att Örebro Syrianska siktar på att knipa årets första vinst. Inför matchen har en hel del spelare dragits med skador som hör till årstiden, men förhoppningsvis kan så många som möjligt matchas ändå.

Tankar från Tränarstaben inför matchen:
— Förra helgen tog vi oss an ÖSK på Behrn Arena. Även om det slutade med en förlust så var vi det bättre laget under första 60 min och särskilt stark var prestationen under matchens första 40 minuter. ÖSK skapade väldigt få målchanser samtidigt som vi hade åtminstone 3-4 kvalificerade mål möjligheter. Med lite bättre skärpa så hade vi gjort två mål under den här delen av matchen. Vi var starka i vårt presspel, vår speluppbyggnad och i etableringsfas. Vi såg fina tendenser i spelet vid genombrottsfas. En ny bra träningsvecka har löpt på och vi har fortsatt jobba med våra principer och arbetssätt i vårt anfallsspel. Det kommer återigen bli spännande och se om vi klarar av att hålla en positiv trend i vår utveckling. Tråkigt inför helgen är att Koss som skadade sig mot ÖSK fortsätter med sin rehab, Mamadu har känningar i en baksida och Felix är sjuk. Sannolikt kommer ingen av dessa tre vara tillgängliga på lördag. På den mer positiva sida av myntet så är det kul att se Daniel Mushito tillbaka i träning efter en tids sjukdom och semester. Det kommer sannolikt även vara så att Kerfala Cissoko gör årsdebut i den gul/röda matchtröjan och inte minst så är KG tillbaka efter sjukdom och har en bra träningsvecka bakom sig. Vi fortsätter att hålla vår plan när det gäller att utveckla samtliga delar i spelet med särskilt fokus på vårt anfallsspel och hur vi på bästa möjliga vis ska kunna straffa våra motståndare.

De svartvita från Östergötland är några som Örebro Syrianska känner väl sedan tidigare. Så sent som förra året möttes lagen i serie sammanhang två gånger, där båda lagen fick dela på varsin seger. 

Motala tog steget upp 2021 efter en klar serieseger och gjorde ett bra år som nykomling i division ett genom att ta en sjundeplats. Inför säsongen har Motala förstärk med hela nio nyförvärv. 

Mötet mot Syrianska blir årets första träningsmatch för Östergötland laget.

⚽️Motala AIF FK ? Örebro Syrianska IF
? 4 Februari, 14.00 – ?? Träningsmatch
? Veo
?️ Idrottsparken 

Loading

Mattias Kurt
februari 3, 2023