I lördags spelades årets tredje match och det blev tyvärr ännu en mållös match för Örebro Syrianska. Matchen spelades emot Motala AIF på Idrottsparken i Motala. Förlusten tillskrevs till slut 2-0 (1-0).

Matchen inleds på ett bra sätt av Örebro Syrianska, där vi har ett starkt passningspel och skapar en del chanser. Syrianska tar sig runt på kanterna och centralt genom första halvlek. Bollen vill trots det inte leta sig in i mål. Ungefär en halvtimme in i matchen får Motala en inkast som leder till ett anfall där dem lyckas göra ett mål, 1-0 till Motala. Direkt efter målet fortsätter Syrianska sin press och spenderar resterande tid av första halvlek med att pusha mot Motalas mål. Bollen rullas runt Motalas straffområde i flera anfall men man lyckas inte spräcka målnollan, Motala kan gå in till halvtid med 1-0 ledning.

Andra halvek börjar med ett jämnt spel i mittfältet, bollen rullas mellan lagen med få anfall som inte leder till något farligt. 75 minuter in i matchen spelar sig Motala igenom försvar och kommer i ett friläge. Motala gör inget misstag och det leder 2-0. Syrianska sätter press direkt efter målet och får till ett fint spel som sånär leder fram till mål, men målvakten får undan bollen. Resterande del av matchen spenderas mestadels i Motalas planhalva, men det leder inte till några större lägen, en match som slutar 2-0 till Motala.

Ännu en mållös match och utan vinst. Det man kan ta med sig är att Syrianska har en spelidé och för matcherna. Spelarna börjar hitta sina positioner och framstegs tas. Vi ser fram emot kommande matcher och nästa blir borta mot Yxhults IK.

Motala AIF FK ? Örebro Syrianska IF 2-0 (1-0)
?4 Februari, 14.00 – ?? Träningsmatch
? Veo
?️ Idrottsparken
? Let’s Go By Bus AB

Loading

Gabriel Ibrahim
februari 5, 2023