Föregående vecka skulle årets första tävlingsmatch spelas mellan Örebro Syrianska och Mariebergs IK men tyvärr lämnade dem walk over och Syrianska fick en 3-0 -seger. Redan nu på tisdag klockan 19:00 spelas Syrianska nästa tävlingsmatch då andra gruppspelsmatchen i Svenska cupen-kvalet blir av. Örebro Syrianska möter IK Sturehov, en match som spelas på Sörbyvallen.

Örebro Syrianska kommer senast från träningsmatchen mot Karlslunds IF FK, där man körde över dem och vann med 1-4 trots tidigt underläge. Mot Sturehov hoppas vi att vi äntligen får spela årets första tävlingsmatch och man kommer att komma med ett starkt lag på pappret.

Sturehovs IK kom på en andraplats förra säsongen i divison fyra och fick kvala sig upp till division tre men misslyckades att ta steget upp i kvalet. Enligt rapporter från Sturehovs hemsida har man inför i år en ganska stark trupp, där man vill vara med och slås om en direktplats till division 3.

Ik Sturehov kommer senast från 4-4 och oavgjort mot IFK Kumla i Svenska cupen, efter en svag match på Kumla IP. Man hämtade upp ett 3-1-underläge och fick till slut med sig en poäng.

Nu laddar vi upp inför matchen och samlas på Sörbyvallen för att ta första segern i Svenska cupen i år.

Loading

Mattias Kurt
februari 27, 2023