Örebro Syrianska gör klart med en ny värvning i form av Guinea-Bissau-bördige Mamadu Djau. Ett tvåårskontrakt är skrivet med den 19-årige defensive mittfältaren, som dessutom har portugisiskt medborgarskap.  

-Som tränare så är man angelägen om att ha ”rätt” spelare i truppen tidigt på året. Kan man ha en relativt klar trupp snarare så har man stora möjligheter att bygga spelet med alla dess principer under en längre period. Inför 2023 så har vi haft förmånen att utifrån vår analys av 2022, kunna rekrytera spelare med egenskaper som kommer lyfta vårt spel ytterligare en nivå. 

En spelartyp vi letat efter under en längre period är en spelare som från en central mittfältsposition kan styra vårt offensiva spel samtidigt som man klarar av att vara en viktig spelare i vårt försvarsspel. Tränarstaben har enats om att 19-årige portugisen Mamadu Djau kan vara precis den spelare vi letat efter. En spelare som är bolltrygg, passningsskicklig, har förmågan att bryta linjer i spelet och inte minst är bra i sitt beslutsfattande. Med hjälp av sin spelförståelse, snabbhet och timing så är Mamadu även skicklig i sitt försvarsspel både i position och i spelet man mot man. Mamadu har under sitt provspel gjort ett mycket gott intryck och vi i ledarteamet ser fram emot att se honom utvecklas vidare hos oss i Örebro Syrianska, säger tränarstaben 

-Jag valde Örebro Syrianska då jag ser det som nästa steg upp i min karriär och en utmaning för mig som fotbollspelare. Jag är övertygad om att jag kommer kunna utvecklas till en bättre spelare i Örebro Syrianska, säger Mamadu

Örebro Syrianska önskar Mamadu Djau varmt välkommen!

Loading

Mattias Kurt
januari 16, 2023