Örebro Syrianska förlänger med sin mittbackskugge Amadou Kalabane inför 2023. Det blir Yayas andra säsong hos Syrianska och hans första säsong visade på vilka fantastiska kvaliteter han besitter.

-Jag förlänger med Syrianska för att jag mår väldigt bra i den här klubben, säger Kalabane. Vidare säger Yaya att han trivs jättefint med tränarstaben och spelarna och han ser vilka framsteg som tas på träning och match. Det vi gjorde mot Djurgården i Svenska cupen visade vilken nivå vi kan nå med det här laget och det ser jag även på träningarna. Den matchen gav mig fantastiskt med energi.

Såhär säger tränarstaben om Yaya:
Att bygga ett starkt lag innebär att man behöver ha ett antal spelare som står för ett ledarskap på träning, på match och i omklädningsrummet. Spelare som kan stå för en tydlighet genom sitt uppträdande såväl i motgång som i medgång. Spelare som vi ledare är trygga med levererar prestationer på en hög nivå när det krävs. Under säsongen så har Amadou ”Yaya” Kalabane växt fram som en försvarsgeneral. Hans prestationer mot kvalificerat motstånd under året höll en mycket hög nivå. Hans kraft i duellspelet ute på planen, vid defensiva och offensiva fasta situationer är det få lag som har motsvarigheten till.

Vi ledare ser att det finns ytterligare nivåer i Yaya. Vi vill se fler prestationer på den höga nivån som vi vet finns där. Vi vill att han tar ännu större plats i sin roll på planen och i omklädningsrummet. Yaya har bestämt sig för att representera Örebro Syrianska IF under 2023 och han vill ta sitt spel till ytterligare en nivå i vår verksamhet. Han kommer tillsammans med ett antal spelare skapa en trygghet för flera av vår yngre spelare. Vilket borgar för att vi kan behålla en god och attraktiv miljö för våra spelare.

Örebro Syrianska IF är mycket glada och stolta att vi kan presentera en förlängning på Amadou ”Yaya” Kalabane.”

Loading

Mattias Kurt
januari 10, 2023