Örebro Syrianska har kommit överens med Konrad ”KG” Gustafsson om att förlänga kontraktet. Det blir KG:s andra säsong i Syrianska efter en starka första säsong. 

– Jag behövde lång betänketid efter förra säsongen på grund av privata skäl. Jag trivdes otroligt bra förra året, både på och utanför planen. Syrianska är en familjär klubb där jag känner att jag kan vara mig själv. Det är en stor faktor till att jag förlänger ett år till. Med mina lagkamrater och ledarteamet tror och hoppas jag att detta år kan bli ännu bättre. Jag känner att det finns en hunger i laget och i klubben om att ta utveckla sig ännu mer och framförallt vinna fotbollsmatcher, säger KG. 

KG säger vidare att styrkorna i hans spel är speluppfattningen, duell- och presspelet i det defensiva arbetet. Utöver det handlar det om att offensivt påbörja uppspelen och sätta de offensiva lagkamraterna i bra lägen. 

På frågan vad som var det bästa minnet från 2022 menar Konrad att många säger självklart Djurgården-matchen, vilket var en otroligt kul upplevelse, men KG skulle säga att alla matcher vi vann förra året är det också.

– Det som vi tidigare har kommunicerats är att vi gärna vill behålla stora delar av stommen från 2022, för att sedan kunna bygga vidare mot nästa nivå. Utifrån det arbetssättet så är vi väldigt glada att vi kan låta meddela att vi är överens om en förlängning över 2023 med Konrad Gustafsson. KG som hade en fantastisk vårsäsong under 2022.  Under den perioden var han en av lagets absolut viktigaste spelare. En spelare med en härlig attityd vid varje träningstillfälle. Varje moment i träning blir en tävling och värderas lika viktigt som det gör i matchsituationer. KG bidrar till att spelare i hans omgivning blir bättre, dels eftersom han tar ett jobb för laget som värderas högt och underlättar för hans lagkamrater. Det är även så att hans lagkamrater kommer behöva vara redo att träna på en högre nivå vid varje tillfälle för att hantera hans starka press och duellspel. Vi i ledarteamet är mycket nöjda med förlängningen, konkurrensen kommer bli än tuffare 2023 och det kommer tvinga varje spelare att sträva mot nästa nivå för att få eftertraktade spelminuter i vårat A-lag, säger tränarteamet 

Loading

Mattias Kurt
januari 30, 2023