Då har Örebro Syrianska spelat sin första träningsmatch för året. Första matchen spelades i Norrköping på Platinumcars arena mot IK Sleipner. Matchen slutade tyvärr med förlust för Örebro Syrianska med 1–0 (1–0).

Under lördagen runt lunchtid så blåste domaren i gång Syrianskas första träningsmatch för året. Inkluderade i truppen hade vi med ett antal U19-spelare samt provspelare. Matchen inleds med ett jämnt spel mellan de två lagen. Bollen spelas mycket i mittfältet och båda lagen har svårt att skapa chanser.

Runt den 25 ’ har IK Sleipner en målchans, dem går för skott men en Örebro Syrianska spelare lyckas att blockera skottet. Sleipner får en hörna vilket tyvärr leder till att Sleipner sätter bollen i målet och så det 1–0 till IK Sleipner. Resterande del av första halvlek spenderades på IK Sleipners planhalva, där Örebro Syrianska tryckte på och gjorde sitt bästa för att jämna ut spelet.

Andra halvlek påbörjas snabbt från Syrianskas sida, snabba passningar som hittar fram till Amadou ”Yaya” Kalabane som hittar Andreas Ovat på kanten, men strax utanför straffområdet blir han tacklad och Örebro Syrianska får en frispark. Syrianska går för skott men den hamnar i målvaktens händer. Resterande av matchen är händelsefattig och inte mycket som händer, några frisparkar som inte leder till något.

Som sagt så är det en typisk försäsongsmatch, många nya spelare som inte är ihopsynkade än vilket leder till en seg match som slutar 1-0 till Sleipner.

Nu väntar en ny träningsvecka innan vi nästa lördag möter ÖSK Fotboll på Behrn arena.

⚽️IK Sleipner ? Örebro Syrianska IF 1-0 (1-0)