Igår mötte vårt Syrianska det allsvenska topplaget Djurgårdens IF på Behrn arena i Svenska cupens sista omgång inför gruppspelet.

Det var en fantastisk inramning med storpublik, ett gott antal ditresta djurgårdare men främst ett euforiskt följe med Gefefans. Vår tro var att det skulle blir en publikfest och det blev det med ett publikrekord för Örebro Syrianska på 2235 personer!

Nu så till matchen. Syrianska ställde upp med ett starkt lag och Djurgården var inte mycket sämre. Det roterades en del i Djurgårdens startelva från föregående allsvenska match, men truppen i sig var i princip ordinarie från allsvenskan. Och vi startar matchen väldigt fint, där vi nästan direkt i första minuten skapar ett farligt läge och vi fortsätter hålla upp laget jättebra under halvlek. Djurgården visar självklart sina kvaliteter och har skaplig kontroll runt tempot och rullar runt bollen. En imponerande aspekt i första halvlek var lugnet från backlinjen, där man flera gånger spelade sig igenom pressen utan att stressa upp sig. Djurgården skapar ett antal halvfarliga och farliga chanser och Syrianska skapar också några. Till slut leder ett bolltapp i mitten till att Djurgården får ut bollen på deras högerkant och den skruvas in i bortre och Djurgården går in i halvtid med en ledning på 1-0.

I andra halvlek får Syrianska nästan direkt ett läge och den här gången är det ett superläge. En jättefin kombination som börjar på högersidan med Alfred som saktar ned för att sedan släppa ned bollen till Marcus, som överlappar och slår en genomskärare tvärs straffområdet där Felix kommer perfekt mot boll och mål men slår den strax över. Vi fortsätter hålla upp vår press högt och har en tro på att ett mål från Syrianska kan komma. Vi gör ett dubbelbyte där Martin Alp och Nadde kommer in för att få in fräscha ben och försöka trycka in en kvittering. Men snöpligt så får Konrad en stenhård boll i armen i straffområdet och Djurgården tilldelas en straff i 77:e minuten som dem sätter genom Sabovic. Dessutom får ”KG” sitt andra gula kort i samma sekvens, vilket renderar i ett rött kort och en man mindre för Syrianska. Djurgården får självklart ett hårt tryck på Syrianska efter det och inte långt därefter får Djurgården en till straff. Trean sätts i mål och där går luften ur matchen något. Det slutar 3-0 till Djurgården, men en stor eloge till Syrianska som håller upp spelet fantastiskt bra i över 75 minuter. Med rätta så hyllades laget stort av Västra stå lång tid efter matchen.

Det blev en riktig publikfest, med en ståplats som sjöng i över 90 minuter och även efter matchen. Som en djurgårdare så fint sa det efter matchen; man skulle kunna tro att det var Syrianska som vann matchen. Men den här matchen var en vinst för Örebro som stad och för Syrianska som klubb. Laget slöt samman och gjorde en fantastisk insats. Publiken var magisk och skapade en otrolig stämning. Det blev publikfesten vi önskade och trodde på.

Sist men inte minst ska vi tacka alla fantastiska eldsjälar som hjälpte till med arbetet innan, under och efter matchen. Ideella krafter som är på plats och sliter hårt.
Stort tack till er alla!! Ingen nämnd, ingen glömd!

Nu riktar vi blicken mot söndagsmatchen mot Vasalund och seger!

Missa inte att Syrianska och ungdom tillsammans bjuder alla ungdomsspelare samt föräldrar på fri entré till matchen med gratis mat till ungdomsspelarna.

Tihe Suryoye! ❤️?

Loading

Örebro Syrianska IF
september 2, 2022