Man ska aldrig säga aldrig men Örebro Syrianska börjar närma sig en färdig trupp till avslutningen av 2022. Med det menas att vi på ledarsidan nu upplever att vi skapat en bättre balans i vår trupp och att konkurrens situationen nu är ännu lite tuffare. Som vi sagt tidigare, konkurrens ska vara ett stimuli för varje spelare att utveckla sig själv och sitt spel. Spelare som klarar av konkurrens på ett bra vis och driver sin träning framåt kommer bli bäst.

Med detta sagt så vill vi annonsera ytterligare en spelare som år klar för spel i hos oss. Det är en spelare som vi har haft koll på ett längre tag, en spelare som vi tror kommer utvecklas jättefint i vår miljö. Han kommer med stor sannolikhet behöva lite tid på sig men vi kan se redan idag att hans högsta nivå är väldigt spännande.

Vi hälsar 21 årige Alexander Falkenström varmt välkommen till Örebro Syrianska IF. ”Falken” som han kallas har skrivit ett flerårigt kontrakt och vi har stora förhoppningar om att vi kan hjälpa honom i sin utveckling mot nästa nivå. Han kommer närmast från IF Eker Örebro där han spelade div 3 fotboll under våren. Innan dess har han spelat i IFK Kumla, ÖSK U19, BK Forward och Karlslunds IF FK akademiverksamheter. Alexander är en fysiskt stark spelare som har förmågan att bryta mönster och göra det oväntade i det offensiva spelet. Han är även riktigt bra i det offensiva och defensiva duellsspelet och har lätt att anpassa sitt positionsspel utifrån situation. Det närmaste som blir viktigt att Alexander i lugn och ro får komma in i tempot, lära sig vårt sätt att spela och träna.

Vi ställde några frågor till Alexander:

Varför föll ditt val på Örebro Syrianska?

Den sida som Örebro Syrianska visat mig och deras ambitioner för att utveckla spelare lockade mig. Jag vill ta nästa steg i min karriär och här kan jag göra det.

Beskriv dig själv som spelare.

Jag skulle beskriva mig själv som en fysisk spelare, kreativ med bollen och en god spelförståelse.

Favorit position.

Min absoluta favoritposition är vänsterytter.

Hur tycker du att det känns så här i början?

Har fått ett väldigt bra intryck från första början. Ett härligt gäng som pushar varandra för att bli bättre och utöver det väldigt välkomnande.

Vad kan publiken förvänta sig av dig under hösten?

De kan förvänta sig en positiv kille som är beredd att ge 100% för laget i varje situation.

Som avslutning det kommer bli hyper intressant att följa detta råämne till fotbollstalang under de närmaste åren och vi är jätteglada att den tiden kommer bli i Örebro Syrianska. Då en mycket viktig ingrediens i vår verksamhet är att utveckla talangfulla spelare till sin högsta potential. Det gör oss särskilt glada när spelare med rätt ambition väljer att ta sitt nästa steg hos oss.

Vi hälsar Alexander Falkenström varmt välkommen in i Örebro Syrianska familjen.

Loading

Örebro Syrianska IF
juli 29, 2022