Året är 2012. Örebro Syrianska är på jakt efter en ny tränare, siktet är inställt och målet är klart. ÖSIF ska upp. Där och då har man valt att plocka in Barsaum Cicek som ny tränare efter att han assisterat Håkan Juhlin samma säsong. 9 år senare står han på samma position, men på en helt annan plats av Örebro. Örnsro är historia, Mellringe IP är framtiden. Ny historia ska skrivas, nya mål och framgångar kommer.

Trotjänaren Barre är överens med klubben om en förlängning över 2 säsonger.
Det har varit en fantastisk resa för Barsaum som varit i Syrianska sedan 2001 från spelare till ledare där han varit med och tagit upp kaffet från div 3 till div 1.

Ordförande Abraham: Vi har haft en väldigt bra dialog med Barre, och nu har vi ett spännande projekt som alla parter ser fram emot att få börja arbeta med. Vi är helt övertygade om att Barre är rätt person  för projektet

Barsaum: Om vi börjar med året som har varit kan man väl inte vara annat än nöjd! Vi stod nog inför vår tuffaste utmaning hittills den gångna säsongen. Med en pandemi som som slagit hårt på att ekonomin så har vi varit tvungna att hålla igen i spelarbudgeten. Därtill tappar vi även flera viktiga profiler i laget inför säsongen och vi blir bottentippade av alla.

Vi jobbade stenhårt med att forma en så slagkraftig trupp som möjligt. Första halvan är ju så klart den bästa där vi är med och krigar i toppen av tabellen. Under sommaruppehållet gör klubben sin historiskt största affär när dom säljer lagets tillika seriens för tillfället skyttekung. Det är ett kvitto på den starka prestation laget dittills hade stått för. Andra halvan blir sen av förståeliga skäl lite tuffare när vi, förutom försäljningen, även får skador och avstängningar som trillar in. Ändå går det såpass bra att vi kan släppa fram hela tre 17-åringar som får debutera i div 1 vilket så klart är riktigt kul!

Det känns så klart jättekul att nu lyckats stabilisera klubben i Ettan samt befästa oss som nr 2 i stan. Trots pandemin vi befinner oss i och de begränsningar den satt på ekonomin är känslan att klubben har något riktigt bra på gång. Så nu blickar vi framåt mot nya höjder!

Tihe Suryoye!

Loading

Örebro Syrianska IF
december 7, 2021