Äntligen var det dags för återstarten av div 1 Norra.  Örebro Syrianska rullade med Andreas vid ratten mot Norrköping och match mot IF Sylvia. IF Sylvia som vi förlorade mot på hemmaplan med 1-0 efter att lagen haft var sin halvlek. En jämn, välspelad match där vi tillslut stod där med det kortaste strået.

Vi har förberett oss väl och självförtroendet kändes starkt inför matchen. Kerfala Cissoko stod för div 1 debut för de gul/röda och vi vet att Petrus Kocadag samt Martin Alp är i gång i träning hos oss. Vilket betyder att konkurrensen kommer att höjas och vi kommer ha flera alternativ i vårt offensiva spel under hösten. Viktigt att varje spelare drivs till utveckling av den förhöjda konkurrensen och antar utmaningen på ett bra vis.  

ÖSIF får en fantastisk start när vi sätter vårt presspel på ett bra vis, Kerfala snor åt sig bollen och sätter upp Marcus Karlsson. Macken levererar ett iskallt avslut och 1-0 till bortalaget i den 3:e minuten är ett faktum. Inledningen är riktigt bra och vi ligger som vi ska i vårt försvarsspel men vi tappar en del energi vårt presspel. Det leder till att de skickliga Sylvia spelarna lyckas oftare och oftare att spela genom våra linjer och vi får löpa mycket för att täcka av ytor. Kvitteringen kommer på en straff, en straff som inte är så mycket att säga om men vägen fram till straffen så var upplevelsen att det var en klar offside på Sylvia anfallaren. Assisterande domaren hävdade motsatsen, vi hoppas han tittar på videon och utvärderar sin bedömning. Trist men så är det med fotboll och det kommer vi få leva med så länge vi inte har VAR i div 1 fotbollen ? Jag gör som han brukar räddar straffen !!! Dessvärre så är Sylvias duktiga anfallare först på returen och det står 1-1 på tavlan. Sylvia i momentum och vi ser ut att tappa energi.. 2-1 till hemmalaget kommer från deras vänstersida. Det inleds med ett alldeles för passivt försvarsspel från oss.. Sedan får man ge målskytten all cred när han från 25 m borrar upp bollen i bortre krysset. Ett mål som kommer vara med och konkurrera om månadens mål. Sylvia fortsätter och styr matchen, vi får kriga för att hålla emot. Vi gör det bra i det låga försvarsspelet men är fortfarande lite för tama i vårt presspel över hela banan. Tack vare det låga försvarsspelet så släpper vi inte till så många chanser även om IF Sylvia har en boll i stolpen innan halvtidsvilan.

Under vilan så snackar vi om vårt försvarsspel, pressa eller ligga i utgångsposition. Vi bestämmer utgångsposition… Vi behöver även bli bättre med bollen. Vi tappar för många bollar och har svårt att spela oss ur deras press.

Andra halvlek startar och Sylvia fortsätter att ha initiativet… Vi bestämmer ganska tidigt att gå över till att spela mer man-man spel och press högre igen. Vi går även över till forceringssfas relativt tidigt. Detta ger utdelning på ett bra vis. Laurie trycker dit kvitteringen på bortre stolpen. Dessvärre dömer domaren bort målet. Mycket fundersamma spelare och ledare i Örebro Syrianska ställer sig frågande till vad som är förseelsen. Domaren står fast och kvitteringen får vänta på sig. Det tar till minut 82 då Nadde avlossar stora kanonen, bollen tar på en försvarare och ställer målvakten i Sylvia… 2-2 på tavlan och 10 min kvar och spela. Det känns i luften att det håller på att hända bra grejer för bortalaget. Sebbe får ett läge där han vänder bort sin försvarare och avslutar med vänstern men målvakten räddar.  Olyckan skulle dessvärre vara framme för det röd/gula laget. En frispark i 90:e minuten lyfts in mot vårt straffområdet där vi inte är aggressiva nog i duellspelet. Trots att vi är tre som försöker blocka skottet så går bollen genom blocket och in bakom Jagge.  Riktigt grinigt, vår forcering gav oss chansen att vinna matchen och så landar vi här med 0 poäng..

Sammanfattningsvis så är vi besvikna på vår prestation, den är inte i paritet med vad vi vill åstadkomma. Det är ett antal detaljer som vi behöver göra bättre för att vinna matcher och göra det på ett kontrollerat vis. Kravställningen är högre och det är den för att vi vill hela tiden bli bättre som lag och vi vill även at varje spelare ska utvecklas individuellt…

Vår trebackslinje och Jagge får klart godkänt och sedan vill vi lyfta Kerfalas insats. Han är inte i toppform ännu men det är synnerligen tydligt att han kommer ge oss en dimension till i vårt spel. Det blir viktigt att vi lyckas spela in honom i laget på ett bra vis och att vi kan använda hans förmågor betydligt oftare än under denna match.

Ny vecka och nya möjligheter.

Lördag den 21 augusti så kommer IFK Haninge till Mellringe IP, avspark 16:00..

IFK Haninge som har jobbat på hårt under sommaren och kommer vara ett lag som är minst en nivå bättre än under våren. Vi har med oss ett 1-1 resultat från bortamatchen. Vem minns inte Rodins frisparks delikatess. Nu vill vi få med oss mer men som sagt IFK Haninge har gjort en del förändringar i sin trupp under sommaren så det kommer bli en riktigt tuff nöt att knäcka..

Vi ser framemot att möta våra supportrar på Mellringe IP igen. Vi hoppas och tror att vi kan fortsätta och erbjuda er underhållande fotboll på en bra nivå.

Känn er varmt välkomna !

Loading

Örebro Syrianska IF
augusti 18, 2021