Örebro Syrianska jobbar vidare med nästa steg i sin utveckling av ungdomsakademin. 2021 är år 2 för Örebro Syrianska i div 1 med A-laget och år 2 där föreningen är inkluderade i nätverket för ungdomsakademier i Sverige.

Vår ambition är att erbjuda en högkvalificerad spelarutbildning med närhet till seniorspel på elitnivå. Utvecklingen av A-laget och akademin behöver gå hand i hand.  Efter första halvan av div 1 norra så har A-laget visat att man är att räkna med och att vi kommer vara det en lång tid framöver. Det långsiktiga målet är att Örebro Syrianska IF´s A-lag till stor del ska försörjas av vår egen akademi. En stark akademi kommer leda till att vår identitet som klubb kommer säkras och att vi kommer få loss resurser till att plocka in spelare utanför vår förening som kan höja nivån och stimulera våra egna talanger men inte mist laget till större framgångar.

För att kvalitetssäkra verksamheten så ställs det höga krav på föreningen, organisationen och samtliga ledare som jobbar runt och direkt med laget. 

Det är med stolthet som vi kan presentera Barsaum Cicek som ny tränare i vår akademi. Barsaum kommer kombinera sitt uppdrag som huvudtränare för A-laget tillsammans i huvudsak jobba med vårt U19 lag. Utifrån ett organisatoriskt perspektiv så är det enorm styrka att spelarna kommer få närheten till A-lagets huvudtränare vid flera tillfällen i veckan. Närheten kommer även innebära att vi kommer få än bättre kontroll på våra talanger och vad de behöver jobba vidare med för att förbereda sig på elitfotboll som seniorer. Barre kommer även med sin kompetens som tränare och sitt ledarskap höja nivån i ledarteamet och samtliga ledare kommer ta steg framåt i sin utveckling. Barre kommer göra sin första träning i akademin den 27 juli, vilket betyder att han är med från början när vi startar upp inför hösten tillsammans.

Det är som sagt med stolthet som vi kan presentera en så pass stark förstärkning till vårt ledarteam i akademin. Vi jobbar vidare med blicken på målet och vi tar steg i rätt riktning varje dag.

Varma sommar och fotbollshälsningar önskar vi i Örebro Syrianska IF genom Albin Blomberg akademichef och Kenneth Blomberg utvecklingschef.

Loading

Örebro Syrianska IF
juli 13, 2021