Örebro Syrianska IF styrde kosan mot södra delarna av Stockholm och Hammarby IP under lördagen. Hammarby IP före detta Kanalplan som ligger vackert insprängt i kvarterna på söder. Denna eftermiddag var 27 grader varmt vilket göra denna mysiga arena till en kokande kittel, det var så varmt.. Givetvis lika för båda lagen och härligt att sommaren är på plats. 

De röd/gula som hade två matcher i bagaget med resultat vi inte var nöjda med, onödigt poängtapp mot>Haninge och en snöplig förlust hemma mot Sylvia. Nu vet vi ju med några års erfarenhet på kontot att saker och ting jämnar ut sig i fotboll och kanske redan denna lördag. Vi visste på förhand att vi skulle möte ett väldigt bollskickligt lag som håller jämna steg med de allra bästa lagen i serien mellan straffområdena. Vår stora möjlighet låg i att vara starkare i de avgörande situationerna i straffområdena och acceptera att vi möter ett lag som kommer ha mer boll än vad vi har. Att vi med vårt starka försvarsspel kan styra matchen i den riktning vi vill. Inledningen ser ok ut, Hammarby har mycket boll och vi står rätt i position och kan sätta press på ett ok vis. Efterhand så hamnar vi ur position och har då svårt att stänga ner deras uppbyggnadsspel. Det gör att Hammarby styr matchen i lite större utsträckning än vad vi vill. 1-0 till hemmalaget kommer på en omställning är vi brister i vårt tålamod i uppbyggnadsspel. På en omställning hamnar Felix i en 1 mot 1 situation straffområdet som han förlorar. Skottet tar på Lauries vad och ställer Jagge i målet. Underläge efter 15 minuter för hjältarna från Mellringe IP. Reaktionen efter målet är riktigt svag från oss och vi ska tacka vår lyckliga stjärna att inte 2-0 hamnar bakom Jagge. Vi jobbade med våra forwards för att öka kontrollen på deras uppbyggnadsspel och stänga ner Niklas Thor. I minut 32 får vi lite hjälp i den frågan. Mackan bryter en passning från Hammarbys spelmotor och bryter in i straffområdet. Den före detta Allsvenskaspelaren såg inget annat än att han behövde drar ner den blixtsnabba wingbacken från Sörby. Domaren pekar på straffpunkten och plockar upp det röda kortet ur bakfickan, problemet löst (eller ?).. 

Laurie skickar in kvitteringen från 11 meters punkten och hoppet ökar rejält hos bortalaget. 

Vi kommer in halvlek med 1-1 och en man mer, samtidigt som det är riktigt varmt ute på planen. Vi behöver minska våra bolltapp, hota mer bakom motståndarens backlinje och sätta pressen på ett bättre sätt under andra halvleken för att vinna matchen. Vi inleder matchen helt ok och kommer rätt vid ett par tillfällen tidigt men trots 10 mot 11 så lyckas Hammarby på ett bra vis kontrollera spelet via ett starkt passningsspel. Vi byter in Rodin mot Sebbe efter 57 min. Det skulle intet a mer än 5 minuter för skyttekungen att visa vad han går för. Vi har en hörna från vänster som Mirza slår med ackuratess. Rodin kommer in i rätt yta vid rätt tillfälle och booom så är det 1-2 på tavlan och rejäl uppförsbacke för det unga Hammarby laget. Här skulle man önska att vi i lugn och ro kunde hålla i bollen, etablera långa anfall och låta Hammarbyarna jaga lite mer boll. Det finns en del stunder när det ser helt ok ut men vi hamnar lite för ofta i situationer där vi tar en del felbeslut och tvingar fram bollen i ytor som vi kommer få ta del av om vi bara flyttar runt bollen i laget lite bättre.  Med 10 minuter kvar sätter vi oss i skiten, Jagge hamnar trångt och ska ”tjonga” iväg bollen upp i planen. Det föll sig inte bättre att en Hammarbyare är först på bollen och på ett tillslag sätter kvitteringen i det övergivna målet.. Suck !! en stabil seger med en man mer på bortaplan mot Hammarby håller på och rinna oss ur händerna. Bara ett par minuter efter kvitteringen gör Jagge en monsterräddning som håller oss kvar i matchen.. )3 minuter på klockan och vi tilldöms en frispark nästa på halva plan. Vi väljer att lasta in allt vi har i straffområdet för att gå för det. Hammarby gör på samma vis, lastar in allt de har för att försvara sin poäng. Misha med den magiska foten glöms bort av hemmalaget. Påpassligt sätter Sermed honom i position ute på kanten. Ett högklassigt inlägg mellan målvakten och försvarslinjen och ett gäng hungriga Syrianskaspelare stormar mot bollen, först på plast kapten Bell som sätter huvudet på trasan och bollen är i nät.  

2-3 och glädjen är total. Domaren tillåter 15 sekunder spel efter avspark. Lika lyckliga som bortalaget var lika bedrövade var hemmalaget. Ett Hammarby som är ett välspelande lag med högkvalitet på flertalet positioner. Undertecknad är övertygad om att detta laget kommer börja plocka poäng inom kort. Utpumpade, törstiga men lyckliga firades segern i omklädningsrummet bakom läktaren i gemenskap. Det var glädje men även lättnad, det hade kunnat slutat annorlunda men kvalitet i rätt ögonblick och tre mål på fastasituationer skickade ytterligare tre poäng in på kontot.. 

Örebro Syrianska IF anno 2021 är ett härligt gäng som ha gett sig den på att det går att utmana de större klubbarna genom ett välorganiserat och uppoffrande försvarsspel. Nu har det gått 10 omgångar och vi är fortfarande med däruppe. Ska vi vara där om ytterligare 10 omgångar så krävs samma härliga inställning samt ett mer utvecklat anfallsspel, ett passningsspel med högre kvalitet och ett tålamod med bollen. Vi jobbar på vecka ut och vecka in, ett steg i taget jobbar vi ödmjukt vidare. 

Stor matchhjälte denna eftermiddag Laurie Bell med sin 2 mål.

Jagge som kliver fram och gör en superräddning när det krävs.

Rodin som kommer in från bänken och gör omedelbar skillnad i spelet under andra halvleken.

Dino som vinner fler och fler närkamper och kommer närmare och närmare sitt första mål. 

Nadir som mer och mer ser ut som ett passningsgeni ute på planen..

Men återigen vi är här tillsammans, en för alla, alla för en. Ibland känns det som att man får ta mycket jobb för andra innan utdelningen kommer men det är precis det som skiljer oss från en 10e plats. Att vi är beredda att ta en boll i ansiktet eller en 50 meters löpning för en kompis som hamnade fel eller tappade bollen. Det är en del i vår identitet.

Just nu är det ren glädje att vara en av flera ledare runt det här laget. På lördag kommer Umeå FC till Mellringe IP. Det kommer vara publik på arenan. Vi är redo att välta björnen från björkarnas stad i Västerbotten och vi gör det mer än gärna framför våra  fantastiska supportrar. Varmt välkomna till Mellringe IP, äntligen kan vi göra detta tillsammans på riktigt!

Loading

Örebro Syrianska IF
juni 10, 2021