Lördagen den 1 maj var dagen när en av säsongens absoluta höjdpunkter fotbollsmässigt skulle utspelas på Mellringe IP. Örebro Syrianska gästades av Dalkurd, serieledarna mot tredjeplacerade Örebro Syrianska. Detta är en match som ska spelas med publik och vara en folkfest. Dessvärre i tider som dessa så är det inte möjligt. Supportrar från båda lagen hade gjort sitt allra bästa för att skapa en stämning värd matchen. Det var spelare runt hela arenan, på parkeringen, på kullen och på kortsidan ut mot åkern. Vi ser fram emot att pandemin kan kontrolleras inom och kort och våra fantastiska supportrar kan komma in på arenan och följa oss inom kort.

Matchen, hur var den då….

Örebro Syrianska inleder matchen piggt och stör Dalkurd med en presspel som de inte var förberedda på. Med lite flyt hade vi kunnat skada dem under första 8-10 min. Ett skickligt lag och det är verkligen Dalkurd gör ett par justeringar och tar bättre kontroll på matchen. Under den närmaste 20-25 min perioden så styr gästerna tillställningen med ett bra passningsspel och en fin rörelse. Hemmalaget visar att deras försvarssvarspel håller även mot dem allra bästa legen. Dalkurd hittar inte in mellan våra linjer utan vi håller dem på utsidan vilket gör att det känns relativt tryggt även om vi i långa stunder hamnar långt ner i plan och det blir svårt att få vårt anfallsspel att fungera. Under sista 15 minuterna av halvleken så lyckas vi hålla bollen i laget under lite längre perioder. Vi kan då flytta upp våra positioner och på så vis jämna ut tillställningen. Bästa målchansen har hemmalaget efter en inkast situation som leder till en möjlighet precis i slutminuterna.

Mållöst i halvlek och vi kommer in med en bra känsla. Vi diskuterade om vi ska gå i och ur två olika försvarsspel eller hålla oss till ett. Beslutet blev ett och att vi skulle jobba med lite högre utgångspositioner. Vi vill även kontrollera bollen över längre perioder för att vårt anfallsspel ska få större plats under matchen.

Andra halvlek blir en betydligt jämnare och öppnare tillställning . Örebro Syrianska lyckas bra i sitt försvarsspel och får längre perioder med bollen under kontroll och kan på så vis flytta fram positionerna och bygga sitt anfallsspel. Från sidan så är känslan god

, vi äter oss in i matchen på bra vis och tuppkammen växer. Det känns tufft när bortalaget med 18 minuter kvar på uret tar sig fram och avslutar strax utanför straffområdet. Ett avslut som är av högsta klass och Jagge är chansnlös i kassen. Som helhet inte så mycket och säga om mledningsmålet men det kommer i en period då spelet är ordentligt utjämnat och vi har vittring på poäng eller mer.

Återigen så visar det unga Örebro Syrinska på en fantastisk moral. Man låter sig inte nedslås utan formerar sig för en forcering. En forcering som är riktigt bra där vi skapr åtminstone tre bra lägen var av två är högklassiga. Eliyo slingrar sig fram i straffområdet och får ett läge från målgårdslinjen men målvaken räddar. Viktor kliver fram majestätiskt i plan, ser Rodin på bortre ytan och lyfter in bollen till vår skyttekung. Rodin väljer att avsluta på ett men får inte riktigt den träff på bollen han önskat och kvitteringen uteblir. Tiden rinner ut och matchen slutar 1-0 till serieledarna från Uppsala..

Örebro Syrianska ska vara stolta över sin insats. En arbetsinstas som är enorm, varje spelare gör sitt yttersta för man vet att det krävs för att vinna fotbollsmatcher på den här nivån.

När vi står lite högre i position och är lite modigare med bollen så jämnar matchen ut sig betydligt. Vi behöver i varje match vara mer ”rädd” om bollen för att kunna formera oss på ett bra vis i vårt anfallasspel. Givet är kan vi gå på en omställnig som leder till en målchas så kööör vi annars ska vi säkra bollen och organisera oss för vårt anfallsspel.  

Nu på lördag ska vi återigen möta en serieledare denna gång på bortaplann i Sandviken. Sandviken som har samma poäng som Dalkurd men bättre målskillnad. Det kommer bli en riktigt tuff uppgift. Samtidigt så vet vi nu att vi kan störa vilket lag som helst i denna serie. Viktigt blir att aldrig glömma bort det unika som har tagit oss hit. Det handlar om att komma ut och följa matchplanen på bästa möjliga vis. Att vara beredd och göra ett jobb för en lagkamrat i varje minut under matchen. Det är det som har gett oss ett av seriens bästa försvarsspel. Kan vi bygga på med ett bättre anfallsspel som i regel bygger på belsutssfattning, spelabarhet och mod med bollen. Kvaliteten finns i gruppen, det har vi sett. Ska bli spännade och se om vi kan utmana Sandvikens IF på VM-Arenan redan till helgen. Fullpott på bortaplan hittills och en bra form talar för att vi ska kunna hota ett starkt lag som Sandviken men det kommer krävas och alla vet vad vi snackar om…

Nu köööör vi…

Loading

Örebro Syrianska IF
maj 6, 2021