Matcherna rullar på i Ettan Norra under helgen som var så rullade bussen till Haninge och Torslanda IP. Haninge som på pappret har ett riktigt starkt lag men har inte riktigt fått ihop det ännu. Ett lag som definitivt kan/ska vara med och slåss i toppen. Det var ett Gul/randigt lag från västra delarna i Örebro som klev av bussen för att göra allt dem kunde för att ta med sig poäng hem till sin hemma borg. Förra året tog Örebro Syrianska 7 poäng på hela säsongen. I år har vi tagit 7 poäng på första tre matcherna. Vi vill gärna ta med oss poäng för kliva förbi förra årets siffra redan i omgång 8:a och den 4:e bortamatchen…

Nåväl, matchen inleder Haninge bäst och vi är otydligare än vad vi brukar vara i vårt spel. Det tar oss knappt 10 min för att ta oss in i matchen på ett bra sätt igen. Vi gör det som så många gånger tidigare denna säsong, via bra och kontrollerat försvarsspel. Vi fortsätter även med att få vårt anfallsspel att kugga i på ett bättre vis. Det finns bra tendenser tidigt i vårt uppbyggnadsspel men vi får inte riktigt spelet att sitta när vi kommer högre upp i banan. Haninge som har en hel del skickliga spelare får en del tid med bollen men skapar inga riktigt heta chanser. Istället visar vi en stor styrka på våra fastasituationer, dels så skapar vi en bra chans från ett inkast men inte minst en hörna där målvakten tippar Rodins avslut i ribban. Vi har jobbat med lite olika tankar om hur vi vill använda vår fasta och idag såg det riktigt lovande ut. Särskilt roligt blir det förstås i halvlekens skälvande slutskede och vi får en frispark strax utanför straffområdet. Rodin ställer upp och gör sig redo, sekunder senare skruvas bollen över muren i underkanten av ribban och in i mål. En frispark som skulle rullat på reprisen på sportnytt hela veckan om den hade gjorts i Allsvenskan. Rodin gör sitt 5:e för säsongen och det är ett klassmål… En 1-0 ledning in i halvlek kändes väldigt positivt för oss. Välförtjänt utifrån spelet tveksamt men utifrån chanser absolut. Haninge kanske aningen bättre än oss men vårt försvarsspel bjuder inte in Haninge till några särskilt heta chanser..

Snacket i halvlek byggde på att vi tittade på lösningar i vårt uppbyggnadsspel. Vi tenderade att spela fasta oss och Haninge kommer in i press lite för enkelt. En fyrbackslinje för att skapa övertalighet var lösningen denna gång.

Andra halvleken startar upp och det känns riktigt bra att vi har med oss en ledning in i halvleken. Jag nämnde tidigare att vi såg riktigt bra ut vid våra fastasituationer, jag menade då offensiva sådana. Hittills under året så har våra defensiva fasta varit klanderfria. Tidigt i första halvlek åker vi på en hörna. Denna gången hamnar vi lite tokigt i våra positioner och vi är inte aggressiva noga när bollen kommer in i straffområdet. Bollen ”ramlar” tillslut ner till Jagge som gör en räddning i röran så sparkas bollen loss från hans händer och när bollen väl är lös så stöter Haningeliraren in kvitteringen i mål. Ett snöpligt mål att släppa in. Vi borde framförallt skyddad oss bättre innan och vid hörnan… När det väl uppstår situationer som dessa så blir det lite av lotteri, vilket betyder att vi ska se till att inte hamna i situationer vi inte kan kontrollera.

Andra halvlek löper på, vi har svårt att sätta ihop den sista delen i vårt anfallsspel vilket leder till att vi får för korta anfalla och det blir mer försvarsspel än vad vi önskar. Haninge kontrollerar bollen bättre än oss och vi kontrollerar dem bra i vårt försvarsspel. Det finns en del tillfällen när vi kan etablera vårt spel på Haninges planhalva, få med oss fler spelare upp i banan för att få fler alternativ och ett lugn i vårt spel även högre upp i plan.

Nästa steg står för dörren för Örebro Syrianska och det är att just sätta ihop vårt spel bättre högre upp i plan. När vi gör det så kommer vår helhet bli bättre och vi som lag kan etablera oss på den övrehalvan och bli ett lag som kan hota vilket lag som helst i serien.

På individ nivå en ojämn insats på Torvalla IP från ÖSIF…

Vi vill lyfta fram:

Felix Bindelöf som fortsätter och håller högnivå i sitt spel. Felix gör inget väsen av sig, han jobbar på och göra smarta saker med och utan boll mest hela tiden. Ett starkt avtryck från Felix hans första säsong på Mellringe IP.

Nadir Ayeva som kommer in när Sermed blir skadad, ett riktigt starkt inhopp från Nadde. Nadde som har visat bra inställning den tiden. Han gläds åt sina lagkamrater som får chansen på hans bekostnad. När han sedan får chansen igen så visar han vad han kan, bra jobbat Nadde..

Dino Salcinovic som gör debut från start. Dino som har en riktigt hög högsta nivå, inte minst i det offensiva spelet. Nu är debuten gjord med ett godkänt betyg. Vi vill gärna f ut ännu mer av Dinos kreativtet med bollen men inte minst hans fantastiska avslutsfot. Kom till skott låt bössan snacka..

På lördag kommer Sylvia till Mellringe IP med avspark 13:00.. Laurie och Mirza avstängda, ett antal skador i truppen kommer ge möjligheten till andra spelare att kliva fram och gör viktiga saker för laget, ska bli spännande se vem eller vilka som kommer kliva fram och ta chansen.

Det kommer krävas en bättre prestation för att vi ska kunna räkna in tre poängare på kontot. Nu tar vi det ett steg till. Nu kööör vi!

Loading

Örebro Syrianska IF
maj 27, 2021