Längtan efter seriepremiären var stor, efter att få tävla om poäng och att få möjlighet att känna alla fantastiska känslor som en vinst ger…

Premiären 2021 i division 1 norra blev en blåsig  påskafton som dessvärre inte ledde till dem efterlängtade känslor som det fanns förhoppningar om. Örebro Syrianska inleder matchen på ett nervöst och otydligt sätt. Vi ser osäkra ut med bollen och får inte till vårt presspel. 0-1 kommer i matchminut 3. En olycklig situation där Jagge hamnar på ”mellis” och Felix nickar bollen över vår målvakt och första insläppta för året är ett faktum. Det tar oss 10-15 min innan vi kommer in i matchen och vårt passningsspel börjar se mer och mer ut som vi vill. Vi hittar ett bättre lugn med bollen och skapar bättre kontroll i spelet. Vi får inte riktigt länkspelet i vårt anfallsspel att funka och ser lite osynkade ut. 

Daniel Mushito drar upp revor i Sollentunas försvarslinjer men vi hamnar lite för långt ifrån honom för att det ska bli riktigt farligt eller ett etablerat anfallsspel högre upp i banan. I matchminut 30 leder ännu svag situation i försvarsspelet till att det står 0-2 på resultattavlan. Det är resultatet vi kliver in i halvtidsvilan med. 

Under pausen pratar vi om att vi får släppa på handbromsen, kliva upp högre och rejälare i vårt presspel, jobba närmare varandra med våra forwards. Känslan var god, gruppen var taggade och hade en tro på möjligheten att vända matchen på sista 45 minuter i medvinden. Olyckan är dessvärre framme i den 48:e minuten och vi hamnar återigen i en ”en-mot-en situation” mot Sollentunas skicklige yttermittfältare som vi förlorar och 0-3 är ett faktum. Ett riktigt jobbigt mål som förstås kunde dödat våra ambitioner helt och hållet. Det som var en viktig signal är att vi inte gav upp utan fortsatte och försökte göra det vi hade bestämt under halvtidsvilan. Mackan har skott i ramen som var värd ett bättre öde. En bättre dag så har vi reduceringen där. 

I matchminut 60 bestämmer vi oss för att byta 4 spelare. Sebbe mot Rodin, Joel mot Mirza, Nadir mot Mackan och Sermed mot Felix blev bytena. Dessa fyra kommer in med stark energi och vill påverka matchen precis som man vill att spelare från bänken ska göra. Vi ökar trycket mot Sollentuna och pressar på för en reducering. Ett inlägg och ett duellspel som Sebbe vinner och bollen är i mål. En domarsignal senare så förstår vi att är rättskiparen har hittat en ojusthet som gör att målet underkänns. Vi låter oss inte nedslås utan ångar på och trycker tillbaka Sollentuna. Vi har några situationer som med lite flyt hade/borde lett till att vi registrerats i målprotokollet. Efter en hörna så får ”Mush” chansen och smäller upp bollen i ribban. Det vill sig inte riktigt idag kan vi till slut enas kring. En match som hade kunnat sluta 3-3. Sollentuna får med sig alla tre poängen, men vi plockar med oss det positiva, speciellt i andra halvlek och siktar mot nästa match bort mot Piteå. 

Det vi tar med oss från matchen är vi behöver bli tydligare i allt vi gör. Vi släpper in 3 mål som vi borde försvarat oss bättre mot. När vi höjer passningstempot, sätter bollen på rätt fot så vi kan ta bollen framåt och inte tvingar våra lagkamrater att spela med ryggen mot motståndarens mål så ser vi riktigt bra ut. När forwards jobbar tillsammans i vårt anfallsspel så skapar vi chanser och är ett bra hot mot vilken backlinje som helst i denna serie. Vi ser heta ut på offensiva fasta och har bra kontroll på defensiva vid dem flesta tillfällena. Den absolut största och mest glädjande denna lördagseftermiddag är att vi inte gav upp, att vi som lag fortsatte och körde på hela vägen in. Det gav ingen utdelning denna gång men vi kommer plocka hem en hel del poäng om vi kan fortsätta med den positiva attityden.

Bäst för dagen:

Daniel Mushito, stark runt bollen och ett ständigt hot mot Sollentunas backlinje.

Laurie Bell, stark i sitt duellspel och en god pådrivare i sitt sätt att uppträda under matchen.

Väldigt glädjande är inhoppen från Sebbe, Nadir, Sermed och Joel. Fyra spelare som kommer in och sätter sin prägel på matchen på ett jättebra vis. Fyra spelare som visade hela gruppen att så här behöver alla uppträda som får chansen att spela i Örebro Syrianska säsongen 2021.                 

Nu börjar en ny vecka. Vi lär oss av våra misstag och stärker dem goda känslorna tillsammans innan vi sätter oss på bussen och rullar mot Piteå på lördag. Vi ser framemot att tillsammans under söndagen ta vårt spel till en högre och jämnare nivå. Då kommer känslorna vara annorlunda i omklädningsrummet vid 15:00 på söndag nästa helg.

Loading

Örebro Syrianska IF
april 4, 2021