Omgång 4 i div 1 norra spelades på Ilanda IP för Örebro Syrianska IF. En av dem absolut svåraste bortamatcherna stod på menyn, IF Karlstad fotboll i solstaden Karlstad. Solen sken men vinden var även där och påminde om oss att april är en svårbegriplig månad. Förutsättningarna inför matchen var av mer tydlig karaktär. Två lag som förlorade i omgång 1 men sedan vunnit omgång 2 och 3. IF Karlstad med ambitioner att slåss om en plats i Superettan och Örebro Syrianska som jobbar hårt för att för att sina högt uppsatta mål.

Hemmalaget inleder matchen bäst och tvingar Örebro Syrianska till långa sekvenser av försvarsspel. Ett försvarsspel som hanteras på ett mycket bra vis. Karlstad lyckas spela sig fram till två lägen under första 20-25 min. Det ena läget kommer Jagge ut och gör en fin räddning. >Det andra avslutet landar en bra bit ovanför målet. Ett par justeringar från vår sidan leder till att vi får bättre kontroll på Karlstad och vi tar oss in i matchen på bättre vis. Den sista delen av perioden tippar över till vår fördel. En läcker frisparks variant ger oss ett bra läge att ta ledningen men bollen fastnar under Karlstads skicklige målvakt. Vi följer vår matchplan på ett jättefint vis och hotar värmlänningarna bakom deras backlinje gång efter annan. Rodin får ett friläge framspelad av Kevin men avslutet smiter precis utanför stolpen. När vi kliver in i pausvilan så är det med gott självförtroende och med en hög kravställning på varandra. Vi skulle ta vårt spel ytterligare en nivå och det skulle göras inom kort.

I matchen 46:e minut så sätter vi upp vår press och Rodin tvingar fram en svagpassning från Karlstads målvakt. Daniel Mushito fångar upp bollen och lyfter in bollen i det övergivna målet från 45 m. En dröm start på andra halvleken förstås och särskilt kul att den kommer ur en pressituation som vi jobbade med under veckan inför den här matchen. Matchen öppnar sig lite mer när Karlstad kliver på lite hårdare. Kevin fångar upp bollen på mittfältet och sätter upp Rodin med en yttersida. Denna gång har vår flyfotade anfallare ställt in siktet bättre och smäller in 2-0 med precision som endast en skyttekung besitter. 2-0 till bortalaget som helt plötsligt sitter i förarsätet på mot Karlstad på bortaplan. De avslutande 30 minuterna kontrollerar Örebro Syrianska på ett bra vis. Det dyker upp ett par situationer där vår utomordentlige målvakt Jakob Kindberg ingriper på ett förtroendegivande vis. Vi har ett antal omställningar där vi mycket väl kunde gjort ytterligare något mål men siffrorna kvarstår på tavlan när domaren blåser av matchen och vi kan konstatera att tre 3 poängaren är på kontot och att vi för tredje matchen i rad håller nollan. Extremt imponerande på vilket sätt den här gruppen jobbar för varandra. Det är verkligen tydligt att hela gruppen är redo att ta striden som krävs för att plocka poäng även mot dem allra bästa lagen.

Ett lag en familj, ett hjärta  Örebro Syrianska är ord som inte kan beskrivas bättre än hur spelarna i den här gruppen just nu uppträder. Självförtroende kan vi inte snacka oss til utan det kommer med bra prestationer och vi har några sådan bakom oss nu. Gäller att vi doserar självförtroende väl och kryddar med ödmjukhet då kan den närmaste tiden bli riktigt rolig.

Utöver det hårda jobbet som varenda spelare gör så vill vi passa på och lyfta några spelare….

Micha, en spelare som tar mer och mer plats i gruppen på ett bra vis. Levererar hårt arbete med ett starkt passningsspel och en trygghet med bollen som håller riktigt hög nivå.

Kevin, den tysta lirare som alltid gör sitt jobb. Han har nu börjat låta hela sitt register ta plats ute på planen. Utöver hans passningsspel, tempoväxlingar med boll och starkt duellspel så kan vi även skönja ett leende under luggen som tyder på att han har någonting stort på gång.

Vill även passa på och lyfta Felix som gör sitt jobb i det tysta, han tar inte heller säkert stor plats och lätt att missa. En spelskicklig försvarare med ”smartness” som sin starkaste egenskap. Felix sätter i princip inte foten fel en enda gång på Ilanda IP.

Återigen starka inhopp från våra inhoppare… Jonte kommer in och vinner duell efter duell, Ibou löper och löper, han är ständigt hot och gör att vi blir jobbiga att möta, Dino, killen som växer vecka efter vecka. Hans offensiva register håller högsta nivå. Slutligen Oel som kommer in med lugnet och tryggheten med bollen. En lirare med god spelförståelse, bra teknik och kan driva spelet på ett positivt vis. Dessvärre skadade sig Joel och tvingades byta med 10 min kvar. Vi håller tummarna att skadan inte är av den allvarligare sorten.

Tre raka vinster och en tredjeplats efter fyra omgångar, 26 omgångar kvar att spela, sista matchen spelas den 21 november. Vi behöver jobba med det vi kan påverka och det gör vi genom att förbereda oss väl, träna bra tillsammans under veckan för att ge sig själv och laget bästa möjlighet till helgens match. Denna helg kommer seriefavoriten Dalkurd till Mellringe IP. Dalkurd som spelade Superettan förra året satsar på att ta sig tillbaka redan denna säsong. Föga förvånande så leder dem serien i detta stadie. Vi jobbar på dag ut och dag in och endera dagen så är det matchdag och då ska vi vara maximalt påkopplade.

Som ledare och spelare så längtar vi efter våra supportar och tillsammans med er kommer vi under året knuffa om kull Goliat mer än vid ett tillfälle..

Forza Örebro Syrianska!

Loading

Örebro Syrianska IF
april 27, 2021