Under januari månad 2020 blev Örebro Syrianska en certifierad ungdomsakademi. Målsättning är att flytta upp minst 2-3 spelare per säsong till A-laget samt att mer långsiktigt vill vi att A-truppen ska genomsyras av spelare som springer ur vår akademiverksamhet.

När föreningen fattade beslut om att man skulle satsa på ett P19 lag under våren 2020 så hette en av de första spelarna Johan Mirza som vi plockade in gruppen. Johan var sedan under hela 2020 en ledande spelare under träning och match i akademin.

Det är mycket glädjande att vi kan låta meddela att Johan skrivit på ett kontrakt över 2021 med Örebro Syrianska. Johan som har sin mest naturliga position i en defensiv mittfältsroll, har en bra spelförståelse, en bra grundteknik och en läcker passningsfot. Under årets första månader så ser vi att Johan mer och mer anpassar sig till det högre tempot. 

Fortsätter han att ta för sig så skulle det förvåna mig om vi inte för se Johan göra ett antal minuter i div 1 norra under 2021. Johan har även mycket goda ledaregenskaper och en välgrundad positiv människosyn som kommer leda honom till framgång på fotbollsplanen och i livet som helhet.

Vi hälsar Johan Mirza varmt välkommen till Örebro Syrianskas A-trupp!

Loading

Örebro Syrianska IF
april 5, 2021