Vårsolen var på plats när bussen rullade in på Södermalms IP under lördagen. Skövde AIK som ses som en av toppkandidaterna i Ettan södra denna säsong stod för motståndet för Örebro Syrianskas lirare. Efter en ganska svag uppvärmning kliver vi in och tar tag i taktpinne från start. Första 10 minuterna riktigt bra där vi har bra kontroll på spelet. Vi kombinerar oss fram på det vis vi jobbat med under veckan. Vi kan även se att  vår spelvändningar blir bättre och bättre, vilket gör att vi kan hitta ytterligare sätt att hota vår motståndare under matcherna. Skövde AIK tar sig in i matchen efter hand och vi får en del omställningssituationer att jobba med. Fastasituationer eller omställningar kändes som att det var det stora hotet från de rödklädda. Vårat försvarsspelet fungerar väl och vi tvingar hemmalaget att avsluta från svåra lägen eller från distans. Skövde har två träffar i virket under första 45 minuterna. Kändes ändå som vi hade god kontroll och vi var i regel väl samlade i vårt försvarsspel. Vi kan bli bättre i vår direktåtererövring av bollen men gör det bra i vår defensiva omställningar. Det tar lite för lång tid när vi tappar boll till att vi ställer om men vi tar verkligen jobbet för varandra vilket är en otroligt viktigt del i vårt sätt att uppträda. Vi kommer till en del inläggssituationer men har svårt att skapa utrymme och tid med bollen framför motståndarnas backlinje för att kunna skapa möjligheten att sticka in bollen mellan motståndarna och på så vis ställa fler frågor till Skövdes backlinje. Hotet bakom motståndarens backlinje finns där men framförallt när bollen spelas från en position lite längre ner i plan. Här har vi en del att jobba vidare på.

Ett antal byten i halvlek. Mackan gick ut och Nadir kom in, Sebbe ut Ibou in, Felix ut och Albin in, Mirza ut och Joel in. Konkurrenssituationen styvnar på dem flesta positioner. Ser vi till att hanterar konkurrensen så kommer det driva oss framåt på ett bra vis. Riktigt kul och se idag hur flera av våra inhoppare kommer in och påverkar matchen på ett positivt vis. Vi lyckas med hjälp av inhopparna hålla uppe vår nivå på ett bra vis över 93 minuter… Vi kommer vinna och vi kommer förlora matcher under året. Vi kommer alltid göra det tillsammans och det är just det som ska vara en superkraft för Örebro Syrianska.

Jonte kommer in istället för Viktor efter 60 minuter. Sju minuter senare kommer ledningsmålet. En frispark, där Micha servar bollen in mot bortre stolpen på bästa vis, Jonte kommer upp högst och nickar in bollen i bortre hörnet Ett snyggt och viktigt fotbollsmål. Kul och se att vi hanterar fastasituationer bra. Genomgående försvarar vi oss väl och nu lyckas vi även göra det viktiga 1-0 målet via just en fastsituation.

Efter målet får vi ägna oss till mer försvarsspel än tidigare och kanske lite mer än vad vi önskar. Samtidigt är det extremt skönt och se att vi klarar av att stå emot Skövde AIK när det försöker etablera tryck och gå för kvitteringen. 1-2 situationer skapas men det ser ändå lugnt och stabilt ut. Gillar även och se att vi blir bättre och bättre på att ta ”smarta” beslut i vårt försvarsspel för att minimera risker för insläppta mål. Dino ersätter Rodin med dryga 20 minuter kvar. Jätteroligt och se att Dino mer och mer hittar rätt i sin roll på planen och i laget. Hans bästa insats i Syrianskatröjan så här långt fick vi bevittna under matchens avslutande 20 minuter. Vill även passa på och lyfta Ibous insats. Här kliver den kraftfulla forwarden in och visar att han är en spelare som vill vara med och konkurrera om en startplats. Det är så här vi behöver agera både på träning och match när konkurrensen är tuff. Vägen in i laget är via prestationer på träning och match.             

Årets första seger är ett faktum när domaren blåser i pipan och uret har tickat upp till 93 min..

En stark laginsats idag där vi har flera spelare som levererade på en högnivå…

Kul och se hur vår centrallinje växer sig starkare och starkare, både i positionsspel och i våra sätt att fatta beslut.

Gillar även och se att arbetsinsatsen överlag är riktigt god. Kul och se att det ser ut som att spelargruppen har förstått vikten av ”komma till jobbet” varje dag.

Nu ser vi framemot en ny träningsvecka, för att fortsätta och bygga vidare på vår produkt. Vi ska se till att ge det stöd till våra spelare för att skapa förutsättningar för att de ska komma upp i sin fulla potential i vår miljö.. Det är det som ska vara Örebro Syrianskas signum. Vi kan se att flera av spelarna från 2020 har tagit stora steg redan under årets första två månader. Vi ser även att våra nya spelare växer in i vår miljö på ett bra vis.

Välkommen v.9, fyra träningar och revanschen mot Åtvidaberg på lördag 12:00 på Mellringe IP står på agenda.

Nu kör vi…

Loading

Örebro Syrianska IF
mars 3, 2021