Under lördagen var det äntligen dags för det stekheta länsderbyt. Örebro Syrianska mot Karlslund. Efter 24 lösa minuter klev fransmannen Yoan Fellrath fram som målskytt. Matchen slutade 1-0, en välförtjänt Syrianska seger inför de 50 Syrianska supportrar som tog sig till Trängens IP. 

Med ca 45 minuter kvar till avspark fattade huvuddomaren Mohamed Nablsi att Örnsro inte höll måttet. Matchen blev flyttat till Trängens IP. Även Örebro Syrianskas sista match någon sin på Örnsro IP efter 14 år.

Matchstarten blev framflyttat en halvtimme, Örebro Syrianska startade matchen bäst och var det bättre laget. Man styrde matchen ditt man ville och kunde efter 24 minuter också ta ledningen när fransmannen Yoann Fellrath kunde nicka in retur efter målvakten Jakob Kindeberg räddade Linus Lamus skott. Målet var fransmannens sjätte mål för säsongen.

I andra fortsatte Örebro Syrianska att föra spelet och kontrollera matchen, Karlslund flyttade efter hand upp och gav Örebro Syrianska kontringslägen. I den 57:e matchminuten fick Örebro Syrianska kontringsläge via Ibrahim Jaiteh som kunde utöka till 2-0 men målvakten Jakob Kindberg räddade. 1-0 målet skulle visa sig bli matchens enda och fransmannen Yoan Fellrath blev matchvinnare.

▪️ MATCHDAG
⚽️ Örebro Syrianska IF ? Karlslund IF FK 1-0 (1-0)
▪️Yoann Fellrath 24’
?24 Oktober, 13:00– ??EttanFotboll
?  NA/Mittmedia – SportExpressen play
? Örnsro IP

Loading

Mattias Kurt
oktober 24, 2020