Det blev förlust på Torvalla IP i omgång 15. Örebro Syrianska släppte egentligen bara till två målchanser under hela matchen men båda gångerna var Haninge vassa. Efter två Haningemål i första halvlek som även blev slut resultatet. På lördag väntar returmöte då Ettan vänder och går in i omgång 16.

En ganska händelsefattig första 25 minuterna, men IFK Haninge hade ett fint instick där man läckert kunde trycka in bollen bakom Dildar Caliskans botre hörn. Det han knappt gå tio minuter så kunde Haninge vara friställda och placera in 2-0. Ett resultat som följde med till halvtid.

I andra kom Örebro Syrianska ut som ett nytt lag och försökte skapa ett flertals chaner. Yoann Fellrath var i matchminut 55 att ge Örebro Syrianska en reducering men målvakten i Haninge han strecka ut ordentligt och gör en suverän räddning. I match minut 63 har Örebro Syrianska ett utmärkt frisparksläge strax utanför straffområdet. Tobias Nilsson väljer att gå på kraft där Haninge målvakten gör en fantastisk enhandsräddning. Örebro Syrianska flyttade upp nästan hela laget för att få till mål. Men tyvärr så höll Haninge undan och vann dagens match med 2-0.

På lördag så vänder serien och man spelar återigen mot Haninge på Örnsro IP, där vi hoppas på ett revanschsuget Örebro Syrianska.

 ▪️ MATCHDAG
⚽️ IFK Haninge ? Örebro Syrianska IF 2-0 (2-0)
? 1 September, 19:30 – ??EttanFotboll
?  NA/Mittmedia – SportExpressen play
? Torvalla IP

Loading

Mattias Kurt
september 2, 2020