Hemmamatchen mot Sandviken slutar 2-2 efter kvittering av Sandviken i matchminut 56. Rödgul visar återigen prov på fint spel under första 45, Örebro Syrianska hade bud på flera mål men gick till pausvila med en 2-1-ledning. En spark i ansiktshöjd mot Örebro Syrianskas Michel Hernandez, som renderade i utvisning, gav hemmalaget ett fint läge att knipa tre poäng mot Sandviken. Chanserna fanns, men målen uteblev och fick nöja sig med 2-2.

Det skulle smälla direkt på Örnsro IP. Högeryttern Michel Hernandez hittade Eliyo Türkan med ett perfekt avvägt inlägg, och mittfältaren kunde enkelt raka in 1–0. Men glädjen blev kortvarig. Bara några minuter senare fällde Mirza Turan en Sandvikenspelare i straffområdet. Domaren pekade mot straffpunkten, och 1-1.

I den 34:minuten inträffade en händelse som ändrade förutsättningarna. I en nickduell mellan Örebro Syrianskas Michel Hernandez och Sandvikens Yannick Mukunzi kom den sistnämnde högst. Så pass högt att han stämplade Hernandez i ansiktshöjd, och utvisningen var inget att ifrågasätta. Innan paus skulle överläget ge utdelning. Ständigt aktuelle Hernandez fick bollen till höger i straffområdet, spelade anfallaren Yoann Fellrath, som tryckte in ledningsmålet.

Kvitteringen kom genom ett långskott som överlistade Dildar Caliskan. 2–2, med en halvtimme kvar. Man saknade dock inga chanser. Delad poäng, vilket man inte var nöja med i Örebro Syrianska lägret.

▪️ MATCHDAG

⚽️ Örebro Syrianska IF ? Sandvikens IF 2-2 (2-1)
▪️Elio Turkan, Yoann Fellrath
? 29 Augusti, 13:00 – ??EttanFotboll
?  NA/Mittmedia – SportExpressen play
? Örnsro IP

Loading

Mattias Kurt
augusti 29, 2020