Örebro Syrianska ledde, men fick till slut nöja sig med 1-1 (1-1) i mötet hemma mot topplaget Sylvia i Ettan Fotboll efter en kvittering från borta laget strax innan lednings målet. Örebro Syrianskas mål gjordes av Yoann Fellrath, hans första sedan comebacken.

Både Örebro Syrianska och Sylvia hade inför matchen chansen att vid seger, för Örebro Syrianskas del skaka av bottenlagen bakom sig och Sylvia hacka på toppstriden .

Att det var två lag som ville mycket syntes också många gånger i den första halvleken, som präglades av hög intensitet och en hel del chanser. I den sjunde minuten skulle gästerna få en straff som Dildar Caliskan skulle rädda. Efter en inledning där Sylvia dominerat bollinnehavet, utan att skapa några jättelägen, var det Örebro Syrianska som skulle ta ledningen strax innan paus. Ett snyggt skott från Linus Lamu täcktes och letade sig ut till Yoann Fellrath som kunde snyggt nicka dit 1-0, , hans första sedan comebacken. Glädjen blev kortvarig. Mindren en minut senare fick Dildar Caliskan hämta ut bollen bakom sig efter ett fint anfall av Sylvia.

I andra inledde Örebro Syrianska som de avslutade första. Plattan i mattan vilket gjorde att de skapade de vassaste målchanserna. Men målen uteblev.

Och det skulle dröja till den sista kvarten innan temperaturen steg ytterligare några grader innanför de kritade linjerna.

En hands vid straffområdeslinjen, som hindrade Linus Lamu från att komma fri, renderade i en frispark. Ett utfall de inte var speciellt nöjda med. Tobias Nilsson stegade fram och tog frisparken. Bollen flög sakta, som i slowmotion, mot krysset. Och det var där den tog. I kryssribban. Inget mål. En superräddning på tilläggstid signerad Dildar Caliskan senare och oavgjort blev slut resultatet.

▪️ MATCHDAG
⚽️ Örebro Syrianska IF ? IF Sylvia 1-1 (1-1)
▪️ Yoann Fellrath
? 12 Augusti, 19:00 – ??EttanFotboll
?  NA/Mittmedia – SportExpressen play
? Örnsro IP

Loading

Mattias Kurt
augusti 13, 2020