Örebro Syrianska stod för en historisk seger i Ettans första omgång när man hemmaslog Täby FK med 1-0 på Örnsro IP. Stora segerorganisatörer var Dildar Caliskan som höll nollan och målsskytten Linus Lamu. 

Efter en lång försäsong för Örebro Syrianska som har tränat sedan januari har nu säsongen äntligen börjat. Söndagens hemmapremiär på Örnsro IP, tog Örebro Syrianska emot Täby FK. Fjolårets skyttekung, Linus Lamu, slog till direkt i den 15:e minuten då Täbyförsvaret misslyckas med en rensning, bollen studsar på Ebrima Jaiteh och fram till Linus Lamu som lyfter bollen över målvakten. 1-0 stod sig till halvtid.

Örebro Syrianska inledde andra halvlek mer aggressivt, tog för sig mer och det blev tydligt att den här eftermiddagen inte tillhörde bortalaget. Örebro Syrianska skapade flera kvalificerade chanser genom Elyio Turkan och Martin Alp. 1-0 segern stod sig dock till slutsignalen. Den historiska första vinsten garnerades med en nolla i protokollet för insläppta mål.

Örebro Syrianska IF ? Täby FK 1-0
▪️Målskyttar: Linus Lamu 15’
?Idag 14 juni, 13:00 – ??Ettan Fotboll
?  NA/Mittmedia – SportExpressen play
? Örnsro IP 

Mattias Kurt
juni 14, 2020