Med kvalmatch till Svenska Cupen senast mot Adolfsbergs IK som gav seger, väntar nu på söndag försäsongsmatch i Karlstad för Örebro Syrianska, när man mötet IF Karlstad Fotboll på Airdome 13.00.

Örebro Syrianska kommer från vinst senast i cupmatchen borta mot Adolfsbergs IK. På ett kallt Lugnets IP vann Örebro Syrianska med 3-1 som stod för en klart godkänd insats. Manager Barsaum Cicek har luftat sin trupp under de inledande försäsongsmatcherna, och det har varit en stor spridning på målskyttet i offensiven. De gjorda målen har fördelats på olika målskyttar, där flertalet rätt naturligt gjorts av de offensiva spelarna. Truppen är nästan komplett i nuläget och det kan eventuellt bli speltid för spelare som varit skadade och saknade de senaste matcherna. 

IF Karlstad Fotboll grundades 2020 då två lag blev ett. Topplagen Karlstad BK och Carlstad United tog ett stort kliv för att uppfylla karlstadbornas dröm om elitfotboll på hemmaplan. IF Karlstad Fotbolls klara målsättning är att avancera till Superettan. Förra säsongen var båda lagen med i toppen om en plats till avancemang och närmast var Carlstad United som försökte nå kvalplatsen men hamnade på en fjärde plats och Karlstad BK på en femteplats. Båda lagen har stor erfarenhet av divison ett spel efter flera års spelande i divisionen. Under försäsongsmatcherna har man vunnit mot divison två laget BK Forward samt divison ett laget Skövde AIK och även förlust mot seriekonkurrenten Karlslunds IF HFK.

IF Karlstad Fotboll – Örebro Syrianska IF
2020-03-08, Kl 13.00 – Karlstad Airdome

Loading

Mattias Kurt
mars 7, 2020