Under lördagen ställdes Örebro Syrianska IF mot Karlslund IF HFK i försäsongsderby utan publik. Det blev en sval och chansfattig tillställning som slutade med oavgjort och slutresultatet 1-1.

Efter förra helgens resa till Karlstad var det åter dags för träningsmatch på hemmaplan för Örebro Syrianska, denna gång mot lokalrivalerna Karlslund IF HFK. Båda lagen ställde upp med ett ganska starkt manskap på planen.

Inledningsvis kunde ett laddat Karlslund IF HFK kliva ut och sätta en del press på Örebro Syrianska med bra tryck framåt. Det skulle dock inte dröja innan Karlslund IF HFK kunde växa in i matchen och börja dominera bollinnehavet. Övertaget i bollinnehavet lönade sig och man kunde ta ledningen i 20:e minuten genom Christer Lipovac som helt fristående kunde placera den snyggt bakom Dildar Caliskan och 0-1 ett resultat som höll sig till pausvilan.

I den andra halvlek gjorde Örebro Syrianska flera byten vilket gjorde att man kom in i matchen. Efter femton minuter in i andra skulle kvitteringen komma för Örebro Syrianska, genom fint spel där Marcus Karlsson som bytes in kunde kvittera till 1-1. Halvlekarna är bortsett från målen spelmässigt nästintill identiska, där den andra halvleken dock för med sig lite hetare känslor. Matchen bjuder inte på särskilt mycket mer heta målchanser. Där Karlslund IF HFK dominerade första halvlek som i andra togs över av Örebro Syrianska. Matchen slutar 1-1 vilket är ett rättvist resultat. Det märktes att inget av lagen ville riskera något inför ankommande seriestarten.

Överlag kan matchen beskrivas som en sval tillställning där målchanserna inte på något sätt haglade.

Örebro Syrianska IF – Karlslund IF HFK 1-1 (0-1)
2020-03-14 – Mellringe IP, Konstgräs
Christer Lipovac 0-1 24′
Marcus Karlsson 1-1 55′

Loading

Mattias Kurt
mars 14, 2020