Örebro Syrianska tar emot Karlslund under lördagen i ett försäsongsderby på Mellringe IP, Konstgräs 13.00. 

I söndags tog Örebro Syrianska en mycket fin seger mot den kommande ligakonkurrenten Karlstad Fotboll med 1-2. Tobias Nilsson var inblandad i samtliga mål och passade på även att näta själv via frispark. två riktigt snygga mål signerade av Tobias Nilsson och Ebrima Jaiteh som bäddade för årets andra seger.

Det är osäkert  om Linus Lamu och Ebrima Jaiteh som utgick skadade senaste kan vara med men förhoppningsvis skall det inte vara några fara med dem. Truppen är i nuläget komplett och det kan eventuellt bli speltid för ett par nya ansikten till matchen.

Det är alltså Karlslund IF HFK som står för motståndet under lördagen. Det här är andra gången som lagen möts i en försäsongsmatch och Karlslund har två segrar sen 2018. Derbyna mot Karlslund IF HFK brukar vara väldigt intressanta och rivaliteten mellan lagen finns i luften. Det finns en del derbyn som sitter på näthinnan sedan en tid tillbaka. Bland annat så var 2011 på Karlslund Arena något speciellt då båda lagen spelade division tre 3 och var med om toppen men det mötet vann Örebro Syrianska. 

Karlslund trupp är intressant att kika igenom. Man har en blandning av både rutin och unga spelare som är intressanta. Man kommer senast från förlust mot seriekonkurrenten Täby FK på Karlslund Arena med 0-1.

Örebro Syrianska IF – Karlslund IF HFK
2020-03-14 – Mellringe IP, Konstgräs

Loading

Mattias Kurt
mars 13, 2020