På onsdag är det dags för avgörande match i kvalet till Svenska Cupen och även förberedelse inför den historiska säsongen. IFK Kumla står för motståndet på Mellringe IP 18.30. För Örebro Syrianskas del räcker ett oavgjort resultat för att ta sig vidare till kvalfinal i kvalet till svenska cupen. För IFK Kumlas del måste man ta seger för att ta sig vidare.

Derbymötet i lördags mot Karlslunds IF HFK slutade 1-1 en match som var ganska jämn från början till slut. Örebro Syrianska har i övrigt haft en stark försäsong och spelet har sett bra ut, men det gäller att ta med sig de bra delarna till tävlingsmatcherna nu.

Till på onsdag blir det att ladda om batterierna och försöka gå ut och avsluta detta med ett avancemang mot IFK Kumla. Senaste lagen möttes i sammanhang var 2017 där Örebro Syrianska vann på hemmaplan men föll på bortaplan. 

Nykomlingen i division 2 IFK Kumla har haft en försäsong med blandade resultat. I gruppspelsmatchen mot Adolfsbergs IK blev det oavgjort vilket innebär att IFK Kumla måste gå för seger för ta sig vidare i gruppen. Det är därmed upplagt för ett spännande möte.

Örebro Syrianska IF – IFK Kumla
2020-03-18 – Kl, 18.30 Mellringe IP, Konstgräs

Mattias Kurt
mars 17, 2020