Örebro Syrianska är vidare i Svenska Cupen efter kvällens oavgjorda resultat mot IFK Kumla i den sista gruppspelsmatchen. Örebro Syrianska hade inför kvällens drabbning mot IFK Kumla i den sista gruppspelsmatchen ett tufft läge där vinst eller oavgjort krävdes för att ta första platsen och därmed avancera.

Örebro Syrianska tog tidigt tag i taktpinnen och fick ett bra läge att ta ledningen redan efter sju minuters spel. Det dröjde till 30:e matchminuten att ta ledningen då Martin Alp gjorde en bicykletas som målvakten räddar men returen hamnar framför Linus Lamu som enkelt kan lägga in 1-0. 1-1 skulle dock komma innan halvtid för Kumla och som även blev slutresultatet.

Nu väntar Karlslund eller Yxhult i semifinalen, och BK Forward (som vann mot Sturehov får möta det andra laget.) Semifinalerna kommer att spelas senare i vår, där båda segrarna är vidare till spel i svenska cupen, som påbörjas under hösten.

Örebro Syrianska IF – IFK Kumla 1-1 (1-1)
2020-03-18 – Kl, 18.30 Mellringe IP, Konstgräs
Linus Lamu 1-0 30′

Loading

Mattias Kurt
mars 18, 2020