Imorgon lördag är det äntligen dags. Efter ett långt vinteruppehåll ska Örebro Syrianska återigen spela match. I årets första träningsmatch står superettan laget Degerfors IF för motståndet, och när Rödgul ger sig ut på Stora vallas konstgräsplan klockan 13.00 är det första matchen man spelar som nyblivet div 1 lag.

Tre hela träningsveckor har det hunnit bli, för en trupp där några har lämnat och andra har tillkommit. I Örebro Syrianskalägret ser man fram emot matchen , det är en hel del nya intressanta spelare som ska göra matchdebut i Örebro Syrianska mot ett starkt motstånd.

Vi kommer säkerligen se en hel del förändringar från match till match då man kommer testa på olika formationer och även spelare. Träningsmatcherna kommer att fungera som ett ypperligt tillfälle för spelarna och tränaren Barsaum Cicek att bilda ett slagkraftigt lag tillsammans inför den historiska säsongen i ettan.

Årets första motståndare är alltså Superettan Degerfors IF, som i fjol utmanade i toppen men fick nöja sig med en femteplats. Man har tappat skyttekungen Erik Björndahl till ÖSK fotboll och förstärkt med många intressanta namn som ex Johan Bertilsson och Victor Edvardsen.

Lördagsmötet mot de rödgula blir säsongens andra träningsmatch då man förra helgen tog emot FC Linköping City på Stora Valla i sin första match och det blev en storseger med hela 6-1.

Senast mötet mellan lagen var 2012 då åkte Örebro Syrianska IF på förlust med 3-2 och trots förlusten gjorde man en klar godkänd insats.

Loading

Mattias Kurt
januari 31, 2020