En viktig match står för dörren när Vänersborg IF gästar Örnsro IP på lördagen. Med två matcher kvar är förutsättningarna för Örebro Syrianska glasklara. Seger mot Vänersborg IF innebär säkrat division ett avancemang.

I Örebro Syrianska är humöret på topp, logiskt nog, och träningsveckan inleddes med lättare återhämtningspass efter en bra match mot IK Gauthiod där man vann med hela 5-2 trots tidig underläge.

För Örebro Syrianskas del gäller att en seger definitivt skulle säkra seriesegern, med fem poäng ned till tvåan Grebbestad IF inför omgången. De 25 målens bättre målskillnad ger dock även Rödgul en extra buffert med en omgång kvar.

Redan efter segern mot Gauthiod kom fokuset direkt att handla om veckans match och all kraft ligger nu på att vinna mot Vänersborg IF på lördag och därmed säkra seriesegern i division två norra götaland 2019 Dvs att skriva historia i klubben.

Streckstriderna i toppen är dock levande då Stenungsunds IF och Grebbestad möts i en av dem två omgångar som är kvar. Den den största spänningen finns kanske i botten där IFK Tidaholm, IFK Åmål och Torslanda slåss om att undvika direkt nedflyttning och kval.

Vänersborg IF ligger tryggt till i tabellens ingenmansland, för närvarande på nionde plats. Det är med andra ord sin heder och en bättre tabellplacering som Vänerborgslaget har att slåss om under sina två återstående matcher, som man kommer in i med två raka förluster i ryggen.

I Vänersborg IF trupp saknas Kalle Berner och Connor Macmillan, som båda är avstängda.

Varmt välkomna till Örnsro där vi tillsammans ska säkra seriesegern och stänga arenan för året på bästa sätt!

Loading

Mattias Kurt
oktober 4, 2019