Örebro Syrianska skrev historia och säkrade seriesegern i division II norra götaland inför storpublik på Örnsro IP, när slutresultatet skrev till 4-0 hemma mot Vänersborgs IF.

Vänersborg kom till matchen utan någonting att spela för och med en placering i mittenskiktet av tabellen säkrat. Förutsättningarna för de rödgula kunde inte varit enklare – vid vinst så skulle man säkra seriesegern och därmed avancemang till Division I.

Matchen inleddes nervöst från hemmalaget och man gav bort initiativet till Vänersborg som under den inledande kvarten skapade oreda i Syrianskas straffområde, dock utan resultat. Som det sett ut tidigare under säsongen så arbetade Syrianska successivt in sig i matchen och efter halvtimman spelat så hade man tagit över helt. 1-0 kom därför inte helt oväntat efter 37 min signerat Martin Alp med ett fint placerat skott strax utanför straffområdet. 2-0 kom bara fyra minuter senare från Linus Lamu som efter underbart förarbete av Basel Gorgis kunde lossa av kanonen med en riktig drömträff upp i krysset. 2-0 var ställningen i halvtid efter en halvlek som hemmalaget hade tagit över helt.

Den andra halvleken fortsatte på den inslagna vägen för Syrianska som fortsatte hålla i taktpinnen. Vänersborg hade svårt att hänga med i tempot och fick alltmer rikta in sig på försvarsspel. Det skulle dock dröja ända till den 78:e matchminuten innan det var dags för Linus Lamu att skriva in sig i målprotokollet igen. Assisterad av Martin Alp placerade Linus snyggt in bollen som innebar 3-0. Vid detta tillfälle kände publiken på Örnsro på sig att firandet låg nära tillhands. När 4-0 kom i den 83:e min (självmål) efter fint förarbete av inhoppande Ebrima Jaiteh så var det svårt för supportrarna att hålla känslorna tillbaka. Så småningom när även domaren satte pipan i munnen och blåste av tillställningen så stod det klart. Örebro Syrianska spelar fotboll i Division I år 2020.

En milstolpe i klubbens historia är ett faktum efter en mycket väl genomförd säsong av såväl spelare, ledare, eldsjälar och supportrar.

Nu tar vi sikte mot högre höjder och ser fram emot spel i divisionen högre nästa säsong!

Tihe Suryoye! Heja Syrianska!

Loading

Mattias Kurt
oktober 6, 2019