Örebro Syrianska kom till matchen mot Gauthiod med förutsättningarna klara. Vid vinst skulle laget ligga riktigt bra till i racet om seriesegern. Och det var precis det de rödgula mäktade efter imponerande 5-2 borta mot ett kvaljagande hemmalag.

Matchen inleddes med ett lågt spelande Syrianska och ett Gauthiod som fick förflytta boll. Under de första 20 minuterna  var bortalaget inte riktigt med i matchen. Flera individuella misstag och slarv i passningsspelet ledde så småningom till att Gauthiod kunde ta ledningen i den 18:e matchminuten. Syrianska ryckte efter baklängesmålet upp sig rejält och gick upp i positionerna. Man började skapa oroligheter i och utanför hemmalagets straffområde och var mer resoluta i handlingarna. Strax innan halvtid dök chansen upp för Martin Alp som inte gjorde något misstag och kunde sätta dit kvitteringsmålet till 1-1 (minut 42). Bara minuterna efter spelades Ebrima Jaiteh fram i ett öppnande läge, varpå han drar en Gauthiod-spelare och sedan rullar in bollen förbi Gauthiod-keepern till ledning i den 46:e minuten (1-2). Ett riktigt snyggt och kliniskt avslut av nummer 13. Syrianska går stärkta till halvtidsvila efter vändning från underläge till ledning.

Den andra halvleken inleds slarvigt av Syrianska som sånär höll på att straffa sig. Därför kom 1-3 lite oväntat genom Sherwan Badekhan som i den 52:a minuten fick till en riktig drömträff från distans som letade sig in i den högra krysset.

Några minuter senare kunde Martin Alp öka på till 1-4 i den 58:e minuten och då såg hemmalaget alltmer uppgivet ut. Trots det lyckas man via en tveksam straff reducera till 2-4 i den 67:e minuten. Syrianska gjorde då ett dubbelbyte – in Luizinho och Nabil och ut med Linus och Ebrima. Luiz tog vara på chansen genom att i den 85 matchminuten kliniskt avsluta fri framför Gauthiod-målet, 2-5. 

Matchen slutar 2-5 och Syrianska visade i denna match prov på ett riktigt vass kontringsspel som man gjort vid flera tillfällen tidigare under säsongen. Trots nya skador på bland annat Tobias Nilsson och Reid Strain så formerar man om laget och tar ett stort steg närmare div 1 i och med segern.

Nu fokuserar vi framåt och och ser fram emot nästa helg hemmamatch mot Vänersborgs IF. 5:e oktober kl 15.00 på Örnsro IP är det som gäller då de rödgula kan säkra div 1-kontrakt och serieseger. Vi ses på Örnsro!

Mattias Kurt
september 28, 2019