På lördagen klockan 15:00 är det dags för ett nytt mycket spännande toppmöte för Örebro Syrianska. Man möter seriefemman Sävedalens IF på bortaplan i en viktig toppmatch.

Örebro Syrianska IF kommer närmast från en 2-1-seger hemma mot Tidaholm i lördags, där man vände ett 0-1 underläge i halvlek till en otroligt viktig hemmaseger.

När man möter femman Sävedalens IF på bortaplan gör man det som serieledare, åtta poäng före Sävedalen. Man ligger fyra poäng före tvåan i serien.

Man åker ner till Sävedalen med en positiv känsla, man har haft en bra träningsvecka med harmoni och god stämning i truppen, matchtruppen tas ut på fredagen och man har i princip hela truppen tillgänglig förutom en skada på nyckelspelaren Amar Bukva.

Det finns fler matcher att hålla ögonen på i 18:e omgången. På lördagen möter serietvåan Grebbestad, Tidaholm på bortaplan, parallellt med matchen i Sävedalen spelar närmast jagande lag Stenungsund hemma mot Uddevalla, och Gauthiod borta mot Vänersborgs FK.

Efter en tung 3-2 förlust mot seriefavoriten Gauthiod senast är man åtta poäng bakom Örebro Syrianska IF. Senaste mötet lagen emellan slutade 1-1, på Mellringe IP i våras, där Sävedalen kvitterade i den 97:e matchminuten. Sävedalen är ett av seriens bästa lag, ett av de bäst bollspelande lagen i serien som trivs när de får styra matchen. Det lär bli en en match där båda lagen vill ta initiativet och räkna med ett revanschsuget Örebro Syrianska efter senaste mötet.

Loading

Mattias Kurt
augusti 16, 2019