Under lördagen avslutade Örebro Syrianska vårsäsongen när man gästade Uddevalla på Kamratgården och kunde efter en kämparinsats hämtade hem tre poäng till Örebro.

Örebro Syrianska inledde matchen piggt men den positiva perioden höll bara i sig i ca 15 min innan man släppte in Uddevalla i matchen. Uddevalla tog över bollinnehavet och visade att även hemmalaget kunde rulla boll. Man hade bland annat en en slumpartad ribbträff efter ett inlägg mot mål. Mycket mer än så skapades inte av hemmalaget i första halvlek mer än ett par halvchanser. Syrianska visade under förslag halvlek upp en stark defensiv medan offensiven lämnade mer att önska.

Under den andra halvleken kom Syrianska återigen ut med mycket energi och försökte pressa på högre upp i banan. Dessvärre blev det resultatlöst samtidigt som Uddevalla inte var helt ofarliga i sitt anfallsspel. Hemmalaget hade bland annat en stolpträff och ett skottläge från nära håll som med lite tur kunde resulterat i mål. Syrianska kunde istället i den 71a minuten ta ledningen med 1-0. Efter en passning i sidled vid straffområdeslinjen hamnade bollen hos Stefan Hannason som med en snygg yttersida kunde placera bollen i mål precis intill Uddevalla-målisens högra stolprot. Under de sista 20 minuterna försökte Uddevalla pressa på för en kvittering men Syrianska höll ut i försvarsspelet och kunde därmed plocka samtliga tre pinnar med sig hem till Örebro.

Sammantaget gör Syrianska en stark kämparinsats i en match där defensiven fick stå i fokus mot ett hungrigt Uddevalla. Ett Uddevalla som visade upp ett spel som såg bättre ut än tabelläget. Nu är det dags för matchuppehåll och nästa drabbning sker mot Torslanda borta den 3 augusti.

Loading

Mattias Kurt
juli 6, 2019