Örebro Syrianska IF möter på lördagen Sävedalens IF hemma på Mellringe IP, konstgräs i sin tredje hemmamatch för den här divison två säsongen, med avspark klockan 15.00.

Örebro Syrianska åkte i fredags till Tidaholm för vad som kom att bli en tät kamp mot nykomlingarna som förra året spelade i div 3. Till slut åkte man hem från Tidaholm med noll poäng efter en 1-0 förlust. Matchens enda mål kom i den tionde matchminuten från ca 30 meter, de rödgula kom inte riktigt igång med sitt eget spel som man haft under de andra matcherna.

I det täta spelschemat är det redan på lördagen dags för nästa utmaning, då formstarka Sävedalens IF kommer på besök till Mellringe IP, konstgräs. Efter ett starkt fjolår där man slutade på en femte plats i västra götaland serien har man inlett årets säsong på ett lovande sätt. Man får tillbaka två viktiga kuggar då kaptenen Basel Gorgis och Tobias Nilsson är tillbaka till spel och man jagar tredje raka hemmasegern inför hemmapubliken på Mellringe IP, Konstgräs.

Örebro Syrianskas motstånd är alltså Sävedalens IF, som inför årets säsong bytt serie från Västra Götaland till Norra Götaland. Man hamnade på en femte plats ifjol och har inlett årets säsong med två vinster, en förlust och en oavgjord match. Man kommer senast från en stark prestation mot IK Gauthiod där man spelade oavgjort 1-1.

Loading

Mattias Kurt
maj 3, 2019