Syrianska föll på lördagen borta mot division ett-laget Carlstad United med 3-0 som denna gång var numret för stort för de rödgula.

Carlstad höll inte tillbaka i inledningen av matchen och demonstrerade ett vinnande passningsspel. Hemmalaget drog upp tempot vilket ledde till att man hade relativt enkelt att spela förbi Syrianskas första press. Både 1-0 och 2-0 producerades i den första halvleken, varav det ena bestod av ett distansskott som David i målet hade svårt att hålla. På returen var en United-spelare påpassligt framme och kunde enkelt rulla in bollen. Carlstad ägde bollen mestadels under första halvlek och Syrianska hade sällsynt svårt att få till några långvariga bollinnehav. Ställningen vid halvtidsvila, 2-0.

I den andra halvleken fortsatte United på den inslagna vägen men Syrianska kom successivt in i handlingarna. Ett par ordnade anfall lyckades man skapa en bit in i halvleken varav ett ledde till de rödgulas enda riktigt farliga målchans. Både inbytte Ebrima Jaiteh och Martin Alp testade United-keepern två gånger om från nära håll som stod för fin dubbelräddning. United kunde i slutet av matchen späda på till 3-0 vilket också blev slutresultatet.

Sammantaget så var det nivåskillnad på lagen idag där Carlstad United visade varför man spelar divisionen högre än bortalaget. De rödgula får ta med sig glimtar från den andra halvleken där det gick att känna igen spelet man visat upp under stora delar av försäsongen.

David Cetin

Loading

Mattias Kurt
mars 9, 2019