Med kval match inställt till Svenska cupen mot IFK Örebro som ger wo, väntar nu på lördag istället spel i Karlstad för Örebro Syrianska, när man möter division ett laget Carlstad United.

Örebro Syrianska kommer från vinst senast träningsmatchen hemma mot Motala AIF FK. På ett kallt Karlslund Arena vann Örebro Syrianska med 1-0 som stod för en solid insats. Manager Barsaum Cicek har luftat sin trupp under de inledande försäsongsmatcherna, och det har varit en stor spridning på målskyttet i offensiven. De nio gjorda målen har fördelats på olika målskyttar, där flertalet rätt naturligt gjorts av de offensiva spelarna, framför. Truppen är nästan i nuläget komplett och det kan eventuellt bli speltid för ett par nya ansikten till matchen.

Carlstad United BK grundades den 12 april 1998
3 februari 1999 blev dem godkända hos SVFF. Carlstad United BK bildades av sju alliansklubbar i syfte att ge Karlstad elitfotboll. Alliansklubbarna driver en bred ungdomsverksamhet och den är värd sin vikt i guld om en satsning ska lyckas på lång sikt. Fördelarna med egna produkter är inte bara ekonomiska utan en förutsättning om vi vill skapa en fotbollskultur och ett publikintresse som varar.

Carlstad United BK har spelat hela 6 år i Divison ett.
Årets Carlstad United BK har som ambition att ta sig till Superettan. Förra säsongen kom laget på en 3:e plats i Division 1 och har under vintern rustat upp laget för att vara med i toppen i år. Under försäsongsmatcherna har man vunnit mot Seriekonkurrenten Karlslund IF HFK, spelat oavgjort mot Oddevold, Västerås och förlust mot Brage.

Loading

Mattias Kurt
mars 8, 2019