Syrianska stod för en stark insats hemma mot Rynninge som gav mersmak när man besegrade division ett-laget med hela 4-2.

Med flertalet spelare borta på grund av känningar och skador så tog Syrianska klivet in på Mellringe IP för att ta sig ann Rynninge IK. De rödgula tog tag i taktpinnen direkt och hittade rätt i sitt passningsspel. 1-0 kom således väntat av den nygamle skyttekungen Martin Alp. Rynninge hade svårt att hänga med under första halvlek varpå Syrianska utnyttjade de ytor som uppstod mellan Rynninges backlinje och mittfält.

I andra halvlek spann Syrianska vidare på det fina spel man visat upp i den första. Ett par byten senare kunde man öka på 2-0 via Martin Alp och 3-0 via unge talangen Christian Kurt. Rynninge lyckas sticka upp i anfall ett par gånger trots spelövertag för hemmalaget och reducerade till 3-1 innan det var dags för ytterligare nätkänning, denna gång av Ebrima Jaiteh efter han blivit fint frispelad framför Rynningekeepern. Bortalaget kunde i slutet reducera till 4-2 vilket också blev slutresultatet i en match som gav Syrianska mersmak.

Idag stod laget för en fin insats där flertalet spelare kan lyftas fram för sina prestationer. Detta trots att flera tongivande spelare saknades i truppen.

David Cetin

Loading

Mattias Kurt
februari 23, 2019