Örebro Syrianska fortsätter försäsongen med ett lokalt derby. Man får besök på lördag av Rynninge IK på nya Mellringe IP:s konstgräs och matchen spelas redan kl. 12.15.

Rödgult har ju som bekant kryssat de två senaste matcherna 2-2 mot Skiljebo SK och senast 2-2 borta mot IF Sylvia. Man hade 15 årige målvakten Aran Chalak som gjorde sin debut, och han stod för en bra prestation. Även om det knappast är resultaten som står i fokus under försäsongen så är det givet att Örebro Syrianska siktar på att knipa årets första vinst när vi tar oss an division ett laget Rynninge IK med ett lokalt derby på lördag. Inför matchen har en hel del spelare dragits med skador som hör till årstiden, men förhoppningsvis kan så många som möjligt matchas ändå.

Helgens motståndare Rynninge IK som coachas av Stellan Carlsson är inne på sin tredje säsong som tränare. Rynninge IK som nykomling höll sig kvar under fjolåret i divison ett och lyckades ta en elfte plats och undvek en kvalplats ner. Inför säsongen har man både tappat viktiga kuggar som Emil Berger som blev klar för Dalkurd. Men har rustat upp truppen med nya namn. Rynninge IK hade sin första träningsmatch för året under föregående vecka där man besegrade Arboga Södra IF med 3-0.

Loading

Mattias Kurt
februari 22, 2019