Efter flera hemmamatcher där Örebro Syrianska spelat bra men varken lyckats utnyttja sina målchanser fullt ut eller fått med sig trepoängare lossnade det till slut under 

söndagsförmiddagen. Segern, som till slut skrevs till 6-2, var aldrig riktigt hotad utan Örebro Syrianska stod för en utmärkt insats i vårens sista kamp.

Det här skulle som sagt bli Örebro Syrianskas match för hela slanten och lite därtill. Men så där alldeles förträffligt inleddes inte matchen, det ska faktiskt påpekas. Skoftebyns verkade komma till Örnsro och en bortamatch mot Örebro Syrianska med så gott som precis samma matchplan som alla andra lag gjort under våren och kanske historien snabbaste mål på Örnsro IP redan efter 20 sekunder tar Skoftebyns ledningen med 0-1. Det dröjde fram till match minut 18 då Örebro Syrianska kunde kvittera genom Alex Brilhante och även gå till halvtidsvila med oavgjort resultat. 

I andra halvlek bestämde Örebro Syrianska för att öka på tempot och det gav resultat i 61:a matchminuten kunde Linus Lamu vända bort Skoftebyns spelaren i boxen och servera Alex Brilhante som kunde göra sitt andra mål. i 66:e kunde Linus Lamu vända bort försvaren o Skoftebyns igen och sätta dit den bakom målvakten 3-1. Tobias Nilsson ville göra säsongen snyggaste mål för dagen då han kunde gå genom fyra spelare innan han snyggt lobbskjuter in bollen bakom målvakten i Skoftebyns 4-1. I 77:e reducerar Skoftebyns med en mycket elegant frispark. Men det var Örebro Syrianskas man kunde istället sätta ditt 5-2 via Jakob Sauma sedan avsluta med 6-2 genom Linus Lamu.

Loading

Mattias Kurt
juli 9, 2018