Örebro Syrianska spelade under lördagen den tredje träningsmatchen för året på Norrvikens IP, Sollentuna. Sollentuna bjöd på en fantastisk anläggning med 15 grader inomhus i en match där Örebro Syrianska vann med 1-2.

I den fjärde minuten hetta det till för första gången då Jakob Sauma arbetade fram bollen till Linus Lamu framför mål. Sollentuna keepern kapar Linus Lamu och domaren blåser straff. En straff som Linus förvaltar på egen hand i mål. Därefter tog Sollentuna över spelet alltmer och skapade flera chanser under den första halvleken, bland annat ett skott i stolpen, men Semir Lakota gjorde flera fina räddningar. I den 37:e minuten slog Kevin Larsson ett fint Inlägg mot Rabi Mourad som tog sig in i straffområdet och som snygg kunde trycka dit 0-2 med huvudet.

I andra halvlek bjöds det på flera gånger på ett bra arbete där bland annat försvaret gjorde ett kanon jobb. Men Sollentuna skapa några farliga chanser där ännu en gång Semir Lakota gjorde några snygga räddningar. Men det dröjde till 90:e match minuten tills Sollentuna FK kunde reducera till 1-2. Örebro Syrianska svarade för en stark insats efter en lite medioker inledning, men i och med ledningsmålet tog man ett starkt grepp om matchen.

Loading

Mattias Kurt
februari 10, 2018