På lördag går Örebro Syrianska in i en av de viktigaste matcherna för säsongen. Inte nog med att det är derby mot Assyriska IF Norrköping, båda lagen ligger dessutom på samma poäng i tabellen. Syrianska placerar sig dock två placeringar högre upp i tabellen tack vare en bättre målskillnad.

Motståndarna Assyriska IF Norrköping har en god form med tre segrar på de fyra senaste matcherna. Resultatet i förlustmatchen skrevs dock till hela 6-1, men en förklaring till det kan vara att man mötte serieledarna FC Linköping City. Laget studsade dock tillbaka snabbt och vann sin senaste match mot Boo FK med 3-0.

Örebro Syrianska förlorade senaste matchen mot IFK Haninge med 2-1. En match där Syrianska inte var chanslösa och med lite mer flyt kunde man ha fått med sig poäng från matchen. Till lördagens match är samtliga spelare tillgängliga och det blir spännande att se vilken elva tränare Barsaum Cicek väljer. Laget har brottats med både avstängningar och skador tidigare och kan äntligen ställa fullt lag på banan.

Vårens möte mellan lagen slutade med en 0-2 seger till Örebro Syrianska. Hela 523 personer bevittnade den drabbningen, kan vi får en ännu högre siffra till lördagens match? Det är upp till bevis, matchen startar klockan 16.00 och spelas på Örnsro IP.

Loading

Mattias Kurt
september 8, 2017