Under lördagen tog Örebro Syrianska en efterlängtad seger då man besegrade Motala AIF FK med 4-2. Eftersom Huddinge förlorade sin match gör detta att Syrianska nu har sju poäng ner till nedflyttningsstrecket.

Det var Motala som startade matchen bäst och tog ledningen redan efter fem minuter. Ledningen höll dock inte länge och i den 13:e matchminuten kunde Syrianska kvittera genom Amar Bukva. Resultatet 1-1 stod sig sedan halvleken ut.

Syrianska rivstartade den andra halvleken genom att göra både 2-1 och 3-1 i halvlekens inledning. Motala kom dock tillbaka snabbt och reducerade till 3-2 två minuter efter Syrianskas 3-1 mål. Men Syrianska var det bättre laget och när Linus Lamu sedan gjorde 4-2 var matchen avgjord. En välförtjänt seger för Örebro Syrianska som laget förhoppningsvis kan bygga vidare på inför de avslutande omgångarna. Lagets mål gjordes av Amar Bukva och Linus Lamu, båda med två mål vardera.

Nästa match spelas 23 september borta mot IFK Kumla.

Loading

Mattias Kurt
september 17, 2017