Lördagen den 23 september tar Örebro Syrianska en kort tur söderut för att möta IFK Kumla. Matchen är säsongens sista derby för Örebro Syrianska och självförtroendet är på topp efter förra omgångens starka insats mot Motala.

Kumla är pressat att vinna för att kunna hålla drömmen om fortsatt spel i division 2 vid liv. Laget ligger sist i tabellen med 14 inspelade poäng, upp till säker mark skiljer det 8 poäng. Kumla kommer till matchen med tre raka förluster, två av dessa har dock kommit mot topplag. I sin senaste match förlorade Kumla mot Rynninge med 3-2. Laget reducerade två gånger om i den andra halvleken, men lyckades inte hitta någon kvittering.

Örebro Syrianska kommer som sagt från en stark insats mot Motala. Hela laget gjorde en gedigen insats och segern var verkligen välförtjänt. Inför denna omgång har Syrianska skapat sig ett avstånd på 7 poäng ned till nedflyttningsplats. Amar Bukva gjorde under föregående match två mål och har slagläge i skytteligan i Division 2 Södra Svealand. Han står på 11 gjorda mål, medan ledande Esat Jashari från Linköping har gjort 13 mål. Även Linus Lamu finns med i toppen, då han står på 9 gjorda mål. Förhoppningsvis kan båda spelarna avancera ytterligare efter helgens omgång är färdigspelad.

Vårsäsongens möte slutade med en sen seger för Syrianska. Två mål på övertid säkrade segern till 3-2. Det återstår att se om lördagens match blir lika dramatisk. Matchen startar klockan 16.00 och spelas på Kumla IP.

Loading

Mattias Kurt
september 22, 2017