Lördagen den 16 september är det dags för den 22 omgången av Division 2 Södra Svealand. Örebro Syrianska spelar återigen hemma på Örnsro IP, den här gången mot Motala AIF FK.

Motala befinner sig i ett ingenmansland mitt i tabellen, utan chans på toppen och utan risk för nedflyttning. Man har på 21 matcher skapat ihop 30 poäng, vilket ger en sjätteplats i tabellen. Laget kommer från en knapp förlust med 1-0 mot Linköping City. En match där laget enligt egen utsago stod upp bra mot serieledarna och borde ha fått med sig en poäng. Innan matchen mot Linköping tog laget fyra poäng på två matcher och formen får trots allt ses som god.

Örebro Syrianska gjorde en bra match senast mot Assyriska IF Norrköping och borde ha vunnit matchen. Målchanser fanns och med lite mer flyt hade laget haft två poäng till i tabellen. Det skiljer nu fyra poäng ner till Huddinge under strecket och lördagens match är därmed väldigt viktig för Syrianska. En seger skulle betyda mycket inför de återstående matcherna. Laget har inga skador eller avstängningar att ta hänsyn till.

En intressant detalj är att båda lagen inför omgången har exakt likadan målskillnad, det återstår att se om något av lagen har lyckats förbättra sin målskillnad efter lördagens match. Matchen startar klockan 16.00 och spelas på Örnsro IP.

Loading

Mattias Kurt
september 15, 2017