Under tisdagen tog Örebro Syrianska sin fjärde raka seger då man lyckades vinna med hela 6-0 hemma mot Boo FK. I och med segern tar laget ett stort kliv uppåt i tabellen och placerar sig nu på en fjärdeplats.

Till skillnad från föregående matcher fick Syrianska idag en bra start och det dröjde inte länge innan Amar Bukva kunde nicka in 1-0 för hemmalaget. Kort efter ledningsmålet var Boo nära att kvittera, men Dildar Caliskan stod för en mycket vass räddning och lyckades avstyra försöket. Därefter följde en period som var ganska jämn, men där Syrianska hade det mesta av spelet. I den 32:a matchminuten kom sedan 2-0 målet, även det från den stekhete Amar Bukva. Resultatet stod sig sedan halvleken ut.

Den andra halvleken inleddes precis som den första med att Syrianska lyckades hitta nätmaskorna redan efter åtta minuters spel, den här gången av Linus Lamu. Tre minuter senare slog samme Linus Lamu till med matchens snyggaste (?) mål. Amar Bukva slog ett inlägg som Lamu lyckades konstsparka in i det längsta hörnet. När sedan 5-0 målet föll efter 63 minuters spel var matchen helt avgjord. Naturligtvis var det Amar Bukva som gjorde målet och fullbordade därmed sitt hattrick. Efter 5-0 målet dröjde det till 86:e matchminuten innan Anel Coralic kunde dribbla förbi ett antal spelare och snyggt rulla in bollen till 6-0. Syrianska hade bud på mer och kunde ha gjort ytterligare mål, men 6-0 stod sig matchen ut.

Nästa match för Örebro Syrianska är redan på lördag 10 juni, då IF Sylvia gästar Örnsro IP. Då hoppas vi att Syrianska får samma fina publikstöd som laget fick idag.

Loading

Mattias Kurt
juni 6, 2017