Örebro Syrianska lyckades inte studsa tillbaka i vinnarspåret efter de tappade poängen senast mot Sylvia. Det blev en 3-1 förlust mot ett för dagen bättre Värmbol.

Ett skadebetonat Syrianska saknade flertalet viktiga kuggar, däribland lagkaptenen Basel Gorgis. Det märktes även på plan där avsaknaden av flera ledare saknades i Basel, Kenny och Dildar. Värmbol var välorganiserade och kunde utnyttja att Syrianska inte alls kom upp i standard. Enkla misstag varvades med rörig organisation. Inte blev det bättre när nya skador tillkom på spelare som ställde till det i ett redan tunt Syrianska.

Matchinledningen började rätt jämnt men när Värmbol i den 15e matchminuten kunde ta ledningen lyckades man behålla kontrollen över matchbilden halvleken ut.

Andra halvlek började inte ljusare utan Värmbol kunde fortsatt styra matchen dit man ville och man hittade även fram till en riktigt het chans men Syrianskakeepern Vlad Mitev räddade. 2-0 skulle istället komma i den 77:e minuten då ännu ett svagt försvarsagerande låg bakom ett rödgult baklängesmål och till slut trillade man även dit 3-0 i den 86:e matchminuten. En reducering skulle dock komma via Martin Alp under de sista övertidsminuterna. Noterbart är att Gabriel Abrahamsson, född -01, fick göra debut under matchens sista kvart.

Nya tag nu och efter denna plattmatch behöver laget rycka upp sig där samtliga i laget behöver ta sig i kragen och visa att man är bättre än gårdagens prestation. Härnäst väntar Värmdö under söndagen hemma på Örnsro IP.

Loading

Mattias Kurt
juni 18, 2017